Kuti izolimi në makinat e dorëzimit të nxehtë të çelikut Ingots

Dizajn me Efikasitet të Lartë të Kursimit të Energjisë

Dizajni i rinovimit të izolimit termik të fibrave qeramike të kutive të izolimit në shufra çeliku '(pllakë (shufër çeliku)) automobila të shpërndarjes së nxehtë

the-insulation-boxes-in-steel-ingots’-hot-delivery-automobiles-1

the-insulation-boxes-in-steel-ingots’-hot-delivery-automobiles-02

Futja e kutive të izolimit në automobila të shpërndarjes së nxehtë të shufrave (pllaka (shufra çeliku):

Për shkak të procesit të rëndë të prodhimit të ndërmarrjeve metalurgjike, transporti i pllakave (shufra çeliku) midis proceseve të shkrirjes dhe formimit të pllakave (shufra çeliku) kufizon në masë të madhe kostot e prodhimit. Në mënyrë që të zvogëlohet konsumi i energjisë në një masë më të madhe dhe të arrihet qëllimi i zvogëlimit të kostove të prodhimit, shumica e ndërmarrjeve të prodhimit metalurgjik përdorin automjete për shpërndarje të nxehtë të pllakave (shufra çeliku) (të njohura edhe si shpërndarje të nxehtë të pllakave ose çelikut). Në kushte të tilla, ruajtja e nxehtësisë e kutisë së transportit është bërë një çështje shumë e rëndësishme.
Kërkesat e procesit për strukturën e veshjes së kutisë së përgjithshme të izolimit të transportit të automobilave përfshijnë kryesisht aspektet e mëposhtme: së pari, duhet të sigurohet punë afatgjatë nën temperaturë të lartë prej 1000 ℃, performancë e mirë izoluese dhe rezistencë e shkëlqyer ndaj goditjeve termike; së dyti, ngritja dhe shkarkimi i pllakave të nxehta (shufra çeliku) duhet të jetë i përshtatshëm, i cili mund të përballojë dridhjet, goditjet, goditjet; dhe së fundi, kutitë e izolimit duhet të kenë një strukturë të lehtë, një jetë të gjatë shërbimi dhe një kosto të ulët.

Disavantazhet e rreshtimit tradicional të tullave të lehta: tullat e lehta kanë rezistencë të dobët ndaj goditjeve termike dhe janë të prirura për të dëmtuar gjatë dridhjeve, goditjeve dhe goditjeve afatgjata.

Zhvillimi dhe përmirësimi i teknologjisë së fibrave qeramike sigurojnë një bazë të besueshme për hartimin e kutive të izolimit të automobilave. Fibra qeramike CCEWOOL është e lehtë, fleksibël, rezistente ndaj temperaturave të larta dhe lodhjes termike, dhe mund të thithë dridhjet. Për sa kohë që dizajni i strukturës është i arsyeshëm, cilësia e ndërtimit mund të merret, dhe kërkesat e procesit të mësipërm mund të përmbushen plotësisht. Prandaj, përdorimi i fibrave qeramike CCEWOOL si struktura e veshjes së kutive të izolimit është zgjidhja më e mirë për këtë lloj kuti izolimi.

Hyrje në strukturën e veshjes me fibra të plotë të kutive të izolimit të automobilave me dërgesë të nxehtë

the-insulation-boxes-in-steel-ingots’-hot-delivery-automobiles-01

Specifikimet e kutive të izolimit janë kryesisht 40 ton dhe 15 ton, dhe struktura e kutisë së izolimit për një rimorkio 40-ton është 6000 mm e gjatë, 3248 mm e gjerë dhe 2000 mm e lartë. Pjesa e poshtme e strukturës së rreshtimit të kutisë është rreshtim i tullave prej balte CCEFIRE, me module standarde të fibrave qeramike CCEWOOL të cilat janë rregulluar në rend përgjatë drejtimit të palosjes në mure dhe kapakun e sipërm. Shiritat e kompensimit shtohen midis secilës rresht për të kompensuar tkurrjen lineare të moduleve nën temperatura të larta. Struktura e ankorimit të modulit është në formën e ankorimit të thonjve.

the-insulation-boxes-in-steel-ingots’-hot-delivery-automobiles-2

Efektet e aplikimit
Prova e testimit të kësaj strukture tregon se temperatura e shkrirjes së shufrës së çelikut është 900-950 ℃, temperatura e shufrës së çelikut pas ngarkimit është rreth 850 ℃, dhe temperatura e shufrës së çelikut pas shkarkimit është 700-800. Midis shpërbërjes së shufrës së çelikut dhe dorëzimit në punëtorinë e falsifikimit është 3 kilometra, dhe shpërndarja e nxehtë zgjat rreth 1.5-2 orë, gjatë së cilës 0.5-0.7 orë për ngarkim, 0.5-0.7 orë në rrugë dhe 0.5-0.7 orë për shkarkim Me Temperatura e ambientit është 14 ℃, temperatura brenda kutisë është rreth 800 ℃, dhe temperatura e sipërfaqes së kapakut të sipërm është 20 ℃, kështu që efekti i ruajtjes së nxehtësisë është i mirë.

1. Automjeti izolues është i lëvizshëm, fleksibël, efektiv në izolim dhe i përshtatshëm gjerësisht, kështu që është shumë i denjë për promovim dhe përdoret në rastin e transportit hekurudhor të papërshtatshëm.

2. Kutia e izolimit termik me fije të plotë dhe shufra çeliku të nxehtë (pllakë (shufër çeliku)) janë të suksesshëm për shkak të strukturës së saj kompakte, peshës së lehtë, performancës së mirë të izolimit termik dhe efekteve të rëndësishme të kursimit të energjisë.

3. Për të siguruar cilësinë e produkteve të fibrave qeramike është e rëndësishme për cilësinë e ndërtimit, dhe struktura e veshjes duhet të jetë kompakte dhe e dendur gjatë ndërtimit.
Me pak fjalë, shpërndarja e nxehtë e shufrave të çelikut (pllaka (shufra çeliku)) nga kutia e izolimit të automobilave është një mënyrë efektive dhe e rëndësishme për të kursyer energji.


Koha e postimit: maj-10-2021

Konsulencë Teknike

Konsulencë Teknike