Ngrohje e tipit ecje

Dizajn me Efikasitet të Lartë të Kursimit të Energjisë

Projektimi dhe ndërtimi i furrave për ngrohje (trajtim termik) të tipit ecës

walking-type-heating-1

walking-type-heating-2

Përmbledhje:
Furra e tipit në këmbë është pajisja e preferuar e ngrohjes për telat me shpejtësi të lartë, shufrat, gypat, pllakat, etj., E cila zakonisht përbëhet nga një seksion i para-ngrohjes, një seksion ngrohje dhe një pjesë njomje. Temperatura në furrë është kryesisht midis 1100 dhe 1350 ° C, dhe karburanti është kryesisht gaz dhe vaj i lehtë/i rëndë. Kur temperatura e furrës në pjesën e ngrohjes është më e ulët se 1350 dhe shkalla e rrjedhjes së gazit të tymit në furrë është më pak se 30m/s, rekomandohet që muret e furrës mbi furrën dhe rreshtimi i furrës në krye të furrës të miratojnë një strukturë me fibra të plotë (module me fije qeramike ose strukturë bojë me fije qeramike me bojë) në mënyrë që të merrni efektet më të mira izoluese të kursimit të energjisë.

Struktura e aplikimit të rreshtimit të furrës

walking-type-heating-01

Poshtë furrës
Duke marrë parasysh korrozionin nga shkalla e oksidit, pjesa e poshtme e furrës së ngrohjes të tipit ecës dhe pjesët nën ndezësin e murit anësor zakonisht miratojnë strukturën e veshjes së dërrasave prej fibrash qeramike CCEWOOL, tulla balte izoluese të lehta dhe të hedhshme. 

Mbi djegësin dhe në krye të furrës

Duke marrë parasysh kushtet e punës të pjesëve të sipërme të ndezësve të mureve anësore në furrën e ngrohjes të tipit ecës dhe të kombinuara me strukturën e strukturës së rreshtimit dhe përvojën e aplikimit, strukturat e mëposhtme mund të miratohen për të arritur efekte të mira teknike dhe ekonomike.
Struktura 1: Struktura e fibrave qeramike CCEWOOL, fibra të hedhshme dhe blloqe rimeso me fibra mulit polikristaline;
Struktura 2: Struktura izoluese e batanijeve të fibrave qeramike me pllaka CCEWOOL, module të larta alumini, blloqe të rimeso me fije polikristaline
Struktura 3: Shumë furra aktuale të tipit ecës miratojnë strukturën e tullave zjarrduruese ose të hedhshme zjarrduruese. Sidoqoftë, pas përdorimit afatgjatë, shpesh ndodhin fenomene, të tilla si mbinxehja e lëkurës së furrës, humbja e madhe e shpërndarjes së nxehtësisë dhe deformimi serioz i pllakës së furrës. Metoda më e drejtpërdrejtë dhe efektive për transformimin e kursimit të energjisë të rreshtimit të furrës është ngjitja e shiritave të fibrave CCEWOOL në rreshtimin origjinal të furrës.

walking-type-heating-02

Gripit
Gripit miraton një strukturë të përbërë rreshtimi të batanijeve dhe shtresave të fibrave qeramike CCEWOOL 1260.

Dera bllokuese e prizës

Furrat e ngrohjes ku pjesët e nxehta (tubat e çelikut, shufrat e çelikut, shufrat, telat, etj.) Shpesh përgjohen në përgjithësi nuk kanë një derë mekanike të furrës, e cila mund të shkaktojë një sasi të madhe të humbjes së nxehtësisë rrezatuese. Për furrat me intervale më të gjata përgjimi, dera e furrës mekanike është shpesh e papërshtatshme për të punuar për shkak të ndjeshmërisë së mekanizmit të hapjes (ngritjes).
Sidoqoftë, një perde zjarri mund të zgjidhë me lehtësi problemet e mësipërme. Struktura e perdes së bllokimit të zjarrit është një strukturë e përbërë me një mbulesë fibrash të vendosur midis dy shtresave të rrobave me fije. Materialet e ndryshme të sipërfaqes së nxehtë mund të zgjidhen sipas temperaturës së furrës së ngrohjes. Ky produkt ka shumë karakteristika të shkëlqyera, të tilla si madhësia e vogël, pesha e lehtë, struktura e thjeshtë, instalimi i përshtatshëm, rezistenca ndaj korrozionit dhe vetitë e qëndrueshme fizike dhe kimike në temperatura të larta. Aplikimi i këtij produkti zgjidh me sukses defektet e derës origjinale të furrës së ngrohjes, për shembull, struktura e rëndë, humbja e madhe e nxehtësisë dhe shkalla e lartë e mirëmbajtjes.


Koha e postimit: Prill-30-2021

Konsulencë Teknike

Konsulencë Teknike