Furrat e Tunelit të Kulmit të Rrafshët

Dizajn me Efikasitet të Lartë të Kursimit të Energjisë

Furrat e tunelit me çati të sheshta

Flat-roof-tunnel-furnaces-1

Flat-roof-tunnel-furnaces-2

Vështrim i përgjithshëm i furrave me tunel të sheshtë:

Furrat me tunel të sheshtë janë një lloj furre tuneli që ngrohin dhe djegin tulla të lagura të bëra nga gangue qymyri ose shist argjilor për të formuar tulla të përfunduara.

Dizajni teknik i rreshtimit të tavanit me fibra zjarrduruese për furrat me tunel të sheshtë

Flat-roof-tunnel-furnaces-02

Të gjithë miratojnë një strukturë të përbërë me pllaka të moduleve të palosshme CCEWOOL dhe batanije me fije CCEWOOL; sipërfaqja e nxehtë miraton module fibrash qeramike me pastërti të lartë CCEWOOL, dhe rreshtimi i pasmë miraton batanije me fije qeramike standarde CCEWOOL.
Modulet e fibrave qeramike CCEWOOL janë rregulluar në llojin "një batalion ushtarësh" dhe një batanije me fije CCEWOOL me trashësi 20 mm midis rreshtave paloset dhe ngjeshet për të kompensuar tkurrjen. Pasi të jetë instaluar rreshtimi, duke marrë parasysh avujt e mëdhenj të ujit brenda furrës me tulla, sipërfaqja e modulit të fibrave qeramike CCEWOOL është lyer dy herë me forcues për t'i rezistuar avullit të ujit dhe shpejtësisë së madhe të erës.

Një strukturë e përbërë nga module të fibrave qeramike dhe batanije me shtresa për rreshtimin e furrës 

Flat-roof-tunnel-furnaces-01

Arsyet për zgjedhjen e strukturës së moduleve të fibrave qeramike CCEWOOL dhe batanijeve të fibrave qeramike me pllaka janë: ato kanë një gradient të mirë të temperaturës dhe mund të ulin më mirë temperaturën e mureve të jashtme të furrës dhe të zgjasin jetën e shërbimit të rreshtimit të murit të furrës. Në të njëjtën kohë, ata mund të gjejnë pabarazinë e pllakës së çelikut të murit të furrës dhe të zvogëlojnë kostot totale të veshjes së murit. Përveç kësaj, kur materiali i sipërfaqes së nxehtë dëmtohet ose plasaritet për shkak të një aksidenti, shtresa e pllakave mund të mbrojë përkohësisht pllakën e trupit të furrës.

Arsyet për zgjedhjen e spirancës në formë T të moduleve të fibrave qeramike janë: si një lloj i ri i materialit izolues me shumë qëllime me temperaturë të lartë, në krahasim me strukturën tradicionale të shtresës me fije qeramike, sipërfaqja e ftohtë e spirancës është e fiksuar dhe jo e ekspozuar drejtpërdrejt në sipërfaqen e nxehtë të punës, kështu që jo vetëm që zvogëlon formimin e urave termike, por gjithashtu zvogëlon shkallën materiale të spirancave, dhe kështu zvogëlon koston e spirancave. Në të njëjtën kohë, ajo përmirëson rezistencën ndaj erozionit të erës të rreshtimit të fibrave. Për më tepër, trashësia e spirancës së këndit të hekurit është vetëm 2 mm, e cila mund të realizojë përshtatjen e ngushtë midis moduleve të fibrave qeramike dhe batanijeve të shtresuara, kështu që kurrë nuk do të ketë një hendek midis moduleve dhe mbulesave të fibrave qeramike mbështetëse për të shkaktuar pabarazinë në sipërfaqja e rreshtimit.

Hapat e procesit të instalimit dhe ndërtimit të moduleve të fibrave qeramike CCEWOOL
1. Gjatë ndërtimit, para saldimit të strukturës së çelikut, bëni një paletë të sheshtë me një gjerësi pak më të ngushtë se pjesa e trupit të furrës, instaloni një mbajtëse teleskopike në makinën e furrës si një mbështetje dhe pastaj rreshtoni paletën me platformën e vogël (pjesa e poshtme e pambukut kundër zjarrit).
2. Vendoseni prizën nën mbështetëse dhe pllakën e sheshtë në mbështetëse, rregulloni folenë në mënyrë që lartësia e pllakës së sheshtë të arrijë pozicionin e kërkuar për varjen e pambukut.
3. Vendosni modulet ose modulet e palosshme drejtpërdrejt në tabaka të sheshtë.
4. Mbulesa me fije qeramike me pllaka. Në instalimin e moduleve të fibrave qeramike, spirancat duhet të ngjiten së pari. Pastaj, nxirrni kompensatën e modulit të fibrave qeramike dhe vendosni batanijet e fibrave qeramike.
5. Përdorni forcën e jashtme (ose përdorni një fole) për të shtrydhur pjesën e varur të pambukut në mënyrë që batanija e kompensimit midis blloqeve ose moduleve të palosshme të bëhet më afër.
6. Së fundi, vendoseni materialin e strukturës së çelikut në shufrën lidhëse dhe bashkojeni fort me shufrën lidhëse
7. Zhvidhosni folenë, zhvendoseni makinën e furrës në pjesën tjetër të ndërtimit dhe puna në skenë mund të përfundojë.


Koha e postimit: maj-10-2021

Konsulencë Teknike

Konsulencë Teknike