Furra me Nxehje të Vazhdueshme të Çelikut

Dizajn me Efikasitet të Lartë të Kursimit të Energjisë

Projektimi dhe Ndërtimi i Furrës me Nxehje të Vazhdueshme të Çelikut

Pushing-Steel-Continuous-Heating-Furnace-1

Pushing-Steel-Continuous-Heating-Furnace-2

Përmbledhje:

Furra me ngrohje të vazhdueshme me çelik është një pajisje termike që ngroh pllaka të lulëzuara (pllaka, pllaka të mëdha, pllaka të vogla) ose pllaka të derdhura të vazhdueshme në temperaturën e kërkuar për rrotullimin e nxehtë. Trupi i furrës është përgjithësisht i zgjatur, dhe temperatura e secilit seksion përgjatë gjatësisë së furrës është e fiksuar. Fleta shtyhet në furrë nga një shtytës, dhe ajo lëviz përgjatë rrëshqitjes së poshtme dhe rrëshqet nga fundi i furrës pasi nxehet (ose shtyhet jashtë nga priza e murit anësor). Sipas sistemit termik, sistemit të temperaturës dhe formës së vatrës, furra e ngrohjes mund të ndahet në ngrohje me dy faza, me tre faza dhe me shumë pika. Furra e ngrohjes nuk mban një gjendje të qëndrueshme pune gjatë gjithë kohës. Kur furra ndizet, mbyllet ose rregullohet gjendja e furrës, ekziston ende një përqindje e caktuar e humbjeve të ruajtjes së nxehtësisë. Sidoqoftë, fibra qeramike ka avantazhet e ngrohjes së shpejtë, ftohjes së shpejtë, ndjeshmërisë në punë dhe fleksibilitetit, të cilat janë të rëndësishme për prodhimin e kontrolluar nga kompjuteri. Për më tepër, struktura e trupit të furrës mund të thjeshtohet, pesha e furrës mund të zvogëlohet, përparimi i ndërtimit mund të përshpejtohet dhe kostot e ndërtimit të furrës mund të shkurtohen.

Furra për ngrohje me dy faza me çelik
Përgjatë gjatësisë së trupit të furrës, furra ndahet në seksione të nxehjes dhe ngrohjes, dhe dhoma e djegies së furrës ndahet në një dhomë të djegies në fund të furrës dhe në një dhomë të djegies së belit të ushqyer me qymyr. Metoda e shkarkimit është shkarkimi anësor, gjatësia efektive e furrës është rreth 20000mm, gjerësia e brendshme e furrës është 3700mm, dhe trashësia e kupolës është rreth 230mm. Temperatura e furrës në pjesën e para -ngrohjes së furrës është 800 ~ 1100, dhe fibra qeramike CCEWOOL mund të përdoret si material për veshjen e murit. Rreshtimi i pasëm i seksionit të ngrohjes mund të përdorë produkte fibrash qeramike CCEWOOL.

Furra ngrohëse me tre faza me çelik
Furra mund të ndahet në tre zona të temperaturës: ngrohje paraprake, ngrohje dhe njomje. Zakonisht ekzistojnë tre pika ngrohjeje, përkatësisht ngrohja e sipërme, ngrohja më e ulët dhe ngrohja e zonës së njomjes. Seksioni i ngrohjes paraprake përdor gazin e tymit të mbeturinave si burim nxehtësie në temperaturën 850 ~ 950 ℃, jo më shumë se 1050. Temperatura e seksionit të ngrohjes mbahet në 1320 ~ 1380, dhe pjesa e njomjes mbahet në 1250 ~ 1300.

Pushing-Steel-Continuous-Heating-Furnace-01

Përcaktimi i materialeve të rreshtimit:
Sipas shpërndarjes së temperaturës dhe atmosferës së ambientit në furrën e ngrohjes dhe karakteristikat e produkteve të fibrave qeramike me temperaturë të lartë, rreshtimi i seksionit të ngrohjes paraprake të furrës së ngrohjes me përzierje çeliku përzgjedh produkte CCEWOOL me fibra qeramike me alumin të lartë dhe pastërti të lartë, dhe veshja e izolimit përdor standardin CCEWOOL dhe produkte të zakonshme të fibrave qeramike; seksioni i njomjes mund të përdorë produkte prej alumini të lartë CCEWOOL dhe fibra qeramike me pastërti të lartë.

Përcaktimi i trashësisë së izolimit:
Trashësia e shtresës izoluese të seksionit të ngrohjes paraprake është 220 ~ 230mm, trashësia e shtresës izoluese të seksionit të ngrohjes është 40 ~ 60mm, dhe mbështetja e sipërme e furrës është 30 ~ 100mm.

trolley-furnaces-01

Struktura e rreshtimit:
1. Seksioni i nxehjes
Ai miraton një strukturë të përbërë të rreshtimit të fibrave që është e shtruar dhe e grumbulluar. Shtresa e izolimit me pllaka është bërë nga batanije me fije qeramike CCEWOOL, ngjitur nga spiranca çeliku inox rezistente ndaj nxehtësisë gjatë ndërtimit, dhe fiksohet duke shtypur në një kartë të shpejtë. Shtresat e grumbullimit të punës përdorin blloqe palosëse hekuri këndore ose module të varura. Pjesa e sipërme e furrës është e mbuluar me dy shtresa batanije me fije qeramike CCEWOOL, dhe më pas grumbullohen me përbërësit e fibrave në formën e një strukture spirancë të varur me një vrimë të vetme.
2. Seksioni i ngrohjes
Ai miraton një strukturë rreshtimi të produkteve të izolimit të fibrave qeramike me pllaka me batanije me fije qeramike CCEWOOL, dhe shtresa e izolimit termik në pjesën e sipërme të furrës përdor batanije ose dërrasa fibrash qeramike CCEWOOL.
3. Kanali i ajrit të nxehtë
Mbulesa me fije qeramike mund të përdoren për mbështjelljen e izolimit termik ose shtrimin e rreshtimit.

Forma e aranzhimit të instalimit të rreshtimit të fibrave:
Rreshtimi i batanijeve të fibrave qeramike me pllaka është për të përhapur dhe drejtuar batanijet me fibra qeramike të cilat furnizohen në formë rrotull, duke i shtypur ato mbi pllakën e çelikut të murit të furrës, duke i rregulluar shpejt duke i shtypur në një kartë të shpejtë. Komponentët e fibrave qeramike të grumbulluara janë rregulluar në të njëjtin drejtim në sekuencë përgjatë drejtimit të palosjes, dhe batanijet me fije qeramike të të njëjtit material midis rreshtave të ndryshëm palosen në një formë U për të kompensuar tkurrjen e fibrave qeramike të përbërësve të palosur nën të lartë temperatura; modulet janë rregulluar në një aranzhim "dysheme parketi".


Koha e postimit: Prill-30-2021

Konsulencë Teknike

Konsulencë Teknike