Furrat Katalitike Reformuese

Dizajn me Efikasitet të Lartë të Kursimit të Energjisë

Projektimi dhe ndërtimi i furrave katalitike reformuese

catalytic-reforming-furnaces-1

catalytic-reforming-furnaces-2

Përmbledhje:

Furra reformuese katalitike është një furrë ngrohëse që përmirëson cilësinë e fraksioneve të ndryshme të naftës duke plasaritur dhe izomerizuar fraksionet e naftës përmes katalizimit katalizator dhe veprimit të temperaturës së lartë për të formuar parafina dhe parafina të ulëta. Temperatura e fraksionit gjatë reaksioneve të plasaritjes dhe izomerizimit është rreth 340-420 ℃, dhe temperatura e dhomës së rrezatimit është rreth 900. Struktura e furrës katalitike të reformimit është në thelb e ngjashme me atë të furrës së përgjithshme të ngrohjes, e cila ndahet në dy lloje: një furrë cilindrike dhe një furrë me kuti, secila prej të cilave përbëhet nga një dhomë rrezatimi dhe një dhomë konvekcioni. Nxehtësia furnizohet kryesisht nga rrezatimi në dhomën e rrezatimit, dhe nxehtësia në dhomën e konvekcionit transferohet kryesisht me konvekcion. Duke pasur parasysh karakteristikat e mësipërme të furrës katalitike të reformimit, veshja e fibrave në përgjithësi përdoret vetëm për muret dhe pjesën e sipërme të dhomës së rrezatimit. Dhoma e konvekcionit në përgjithësi derdhet me kallëp zjarrdurues.

Përcaktimi i materialeve të rreshtimit:

01

Duke marrë parasysh temperaturën e furrës (zakonisht rreth 700-800) dhe një atmosferë të dobët zvogëluese në furrën katalitike të reformimit, si dhe përvojën tonë të viteve të projektimit dhe ndërtimit dhe faktin se një numër i madh i ndezësve shpërndahet përgjithësisht në furrën në krye dhe në fund dhe anët e murit, materiali i veshjes së furrës katalitike të reformimit përcaktohet të përfshijë një rreshtim me tulla të lehta CCEFIRE të lartë 1.8-2.5m. Pjesët e mbetura përdorin CCEWOOLme alumin të lartë Komponentët e fibrave qeramike si material i sipërfaqes së nxehtë për rreshtimin, dhe materialet e veshjes së pasme për përbërësit e fibrave qeramike dhe tulla të lehta përdorin CCEWOOL standarde batanije me fije qeramike.

Struktura e rreshtimit:

02

Sipas shpërndarjes së grykave të ndezjes në furrën reformuese katalitike, ka dy lloje të strukturave të furrës: një furrë cilindrike dhe një furrë kuti, kështu që ekzistojnë dy lloje të strukturës.

Një furrë cilindrike:
Bazuar në karakteristikat strukturore të furrës cilindrike, pjesa me tulla të lehta në pjesën e poshtme të mureve të furrës të dhomës rrezatuese duhet të jetë e tjegulluar me batanije me fije qeramike CCEWOOL, dhe pastaj të vendosen me tulla të lehta zjarrduruese CCEFIRE; pjesët e mbetura mund të tjegullohen me dy shtresa batanije me fije qeramike HP CCEWOOL, dhe më pas të vendosen me përbërës standardë të fibrave qeramike në një strukturë të ankorimit të kurriz peshku.
Pjesa e sipërme e furrës miraton dy shtresa të batanijeve standarde të fibrave qeramike CCEWOOL, dhe më pas të vendosura me module të fibrave qeramike me alumin të lartë në një strukturë spirancë të varur me një vrimë të vetme, si dhe module të palosshme të ngjitura në murin e furrës dhe të fiksuara me vida.

Një furrë me kuti:
Bazuar në karakteristikat strukturore të furrës me kuti, pjesa e tullave të lehta në pjesën e poshtme të mureve të furrës të dhomës rrezatuese duhet të jetë e tjegulluar me batanije me fije qeramike CCEWOOL, dhe pastaj të vendosen me tulla të lehta zjarrduruese CCEFIRE; pjesa tjetër mund të tjegullohet me dy shtresa batanije me fibra qeramike standarde CCEWOOL, dhe më pas të vendosen me përbërës të fibrave të aluminit të lartë në një strukturë spirancë hekuri me kënd.
Pjesa e sipërme e furrës miraton dy shtresa të mbuluara me batanije standarde të fibrave qeramike të CCEWOOL të grumbulluara me module të fibrave qeramike me alumin të lartë në një strukturë spirancë të varur me një vrimë të vetme.
Këto dy forma strukturore të përbërësve të fibrave janë relativisht të forta në instalim dhe fiksim, dhe ndërtimi është më i shpejtë dhe më i përshtatshëm. Për më tepër, ato janë të lehta për t'u çmontuar dhe montuar gjatë mirëmbajtjes. Rreshtimi i fibrave ka integritet të mirë dhe performanca e izolimit të nxehtësisë është e jashtëzakonshme.

Forma e aranzhimit të instalimit të rreshtimit të fibrave:

03

Sipas karakteristikave të strukturës së ankorimit të përbërësve të fibrave, muret e furrës miratojnë përbërës të fibrave "kurriz peshku" ose "hekuri këndor", të cilat janë rregulluar në të njëjtin drejtim përgjatë drejtimit të palosjes. Mbulesat e fibrave të të njëjtit material midis rreshtave të ndryshëm palosen në një formë U për të kompensuar tkurrjen e fibrave.

Për komponentët fibër të ngritjes së vrimës qendrore të instaluar përgjatë vijës qendrore deri në skajin e furrës cilindrike në krye të furrës, miratohet aranzhimi i "dyshemesë së parketit"; blloqet e palosshme në skajet fiksohen me vida të ngjitura në muret e furrës. Modulet e palosshme zgjerohen në drejtim drejt mureve të furrës.

Vrima qendrore që ngre përbërësit e fibrave në krye të furrës së kutisë miraton një aranzhim "dysheme parketi".


Koha e postimit: maj-11-2021

Konsulencë Teknike

Konsulencë Teknike