Furrat e njomura

Dizajn me Efikasitet të Lartë të Kursimit të Energjisë

Projektimi dhe ndërtimi i furrave të njomura

soaking-furnaces-1

soaking-furnaces-2

Përmbledhje:

Furra e njomjes është një furrë industriale metalurgjike për ngrohjen e shufrave të çelikut në mullirin që lulëzon. Shtë një furrë me temperatura të ndryshme me ndërprerje. Procesi është që shufrat e nxehtë të çelikut të shpërbëhen nga fabrika e prodhimit të çelikut, të dërgohen në fabrikën e lulëzuar për shitje dhe të nxehen në furrën e njomjes para se të rrokullisen dhe njomen. Temperatura e furrës mund të arrijë deri në 1350 ~ 1400. Furrat e njomura janë të gjitha në formë grope, me madhësi 7900 × 4000 × 5000mm, 5500 × 2320 × 4100mm, dhe në përgjithësi 2 deri në 4 gropa furre janë të lidhura në një grup.

Përcaktimi i materialeve të rreshtimit
Për shkak të temperaturave të funksionimit dhe karakteristikave të punës të furrës së njomur, veshja e brendshme e furrës së njomur shpesh vuan nga erozioni i shllakut, ndikimi i shufrës së çelikut dhe ndryshimet e shpejta të temperaturës gjatë procesit të punës, veçanërisht në muret e furrës dhe në fund të furrës. Prandaj, muret e furrës së njomur dhe veshjet e poshtme zakonisht adoptojnë materiale zjarrduruese me zjarrdurueshmëri të lartë, forcë të lartë mekanike, rezistencë ndaj shllakut dhe qëndrueshmëri termike. Rreshtimi i fibrave qeramike CCEWOOL përdoret vetëm për shtresën izoluese të dhomës së shkëmbimit të nxehtësisë dhe shtresën e përhershme të izolimit në sipërfaqen e ftohtë të gropave të furrës. Meqenëse dhoma e shkëmbimit të nxehtësisë duhet të rikuperojë nxehtësinë e mbetur dhe temperatura më e lartë në dhomën e shkëmbimit të nxehtësisë është rreth 950-1100 ° C, materialet e fibrave qeramike CCEWOOL në përgjithësi përcaktohen të jenë me alumin të lartë ose zirkonium-alumin. Kur përdorni një strukturë të grumbullimit të përbërësve të fibrave të shtruara me pllaka, shtresa e pllakave është bërë kryesisht nga fibra qeramike me pastërti të lartë CCEWOOL ose material standard.

Struktura e rreshtimit:

soaking-furnaces-01

Forma e dhomës së shkëmbimit të nxehtësisë është kryesisht katrore. Kur veshni muret anësore dhe muret fundore me fibra qeramike, struktura e përbërë e përbërësve të shtruar me pllaka dhe fibra të parafabrikuara shpesh miratohet, në të cilën shtresa e grumbullimit të përbërësve të fibrave mund të fiksohet me spiranca hekuri me kënd.

Rregullimi i instalimit

Duke pasur parasysh strukturën dhe karakteristikat e spirancave të përbërësve të fibrave të hekurit, në instalim, përbërësit e fibrave duhet të rregullohen në të njëjtin drejtim përgjatë drejtimit të palosjes në rend, dhe batanijet e fibrave qeramike të të njëjtit material duhet të palosen në një "U "formë midis rreshtave të ndryshëm për të kompensuar tkurrjen.


Koha e postimit: Prill-30-2021

Konsulencë Teknike

Konsulencë Teknike