Renovimi i furrës me ngrohje unazore

Dizajn me Efikasitet të Lartë të Kursimit të Energjisë

Projektimi dhe Ndërtimi i Renovimit të Furrës për Ngrohje Unazore

Annular-Heating-Furnace-Renovation-1

Annular-Heating-Furnace-Renovation-2

Një përmbledhje e furrës shuarëse unazore:
Furra e shuarjes unazore është një lloj furre operacionale të vazhdueshme me karburantin e gazit të përzier dhe djegësit e rregulluar në mënyrë të shkallëzuar në muret e unazës së brendshme dhe të jashtme. Funksionohet në një temperaturë tipike të furrës rreth 1000-1100 në një atmosferë të dobët zvogëluese nën një presion pak pozitiv. Para rinovimit të kursimit të energjisë, struktura e rreshtimit ishte një tullë zjarrduruese dhe strukturë e rëndë e hedhshme.

Kjo strukturë ka problemet e mëposhtme në përdorimin e saj afatgjatë:
1. Dendësia e madhe e vëllimit shkakton deformim serioz në strukturën e çelikut të furrës.
2. Përçueshmëria e lartë termike e rreshtimit të furrës çon në efekte të dobëta të izolimit të nxehtësisë dhe mbinxehje (deri në 150 ~ 170) në sipërfaqen e ftohtë të
trupi i furrës, i cili është një humbje e madhe e energjisë dhe përkeqëson mjedisin e funksionimit për punëtorët.
3. lshtë e vështirë për rreshtimin e furrës të kapërcejë defektet e qenësishme të zgjerimit të jashtëm në murin e brendshëm dhe zgjerimin e brendshëm në
muri i jashtëm i furrave unazore.
4. Ndjeshmëria e dobët termike sjell një ndikim të caktuar negativ në funksionimin e mikrokompjuterit të furrave unazore dhe gjithashtu ndikon në cilësinë e produktit në një farë mase.

Përparësitë e produkteve të fibrave qeramike CCEWOOL në furrat unazore:
1. Dendësia e vogël e vëllimit: pesha e rreshtimit të modulit të palosshëm është vetëm 20% e veshjes rezistente ndaj nxehtësisë ndaj dritës.
2. Kapaciteti i vogël i nxehtësisë: kapaciteti i nxehtësisë i produkteve të fibrave qeramike është vetëm 1/9 e veshjes rezistente ndaj nxehtësisë, duke zvogëluar humbjen e ruajtjes së nxehtësisë
të rreshtimit të furrës.
3. Përçueshmëri e ulët termike: shkalla e transferimit të nxehtësisë së produkteve me fibra qeramike është 1/7 e asaj të rrëshqitjeve prej balte të lehta dhe 1/9 e dritës rezistente ndaj nxehtësisë
rreshtim, duke përmirësuar në masë të madhe efektet e ruajtjes së nxehtësisë dhe izolimit të rreshtimit të furrës.
4. Ndjeshmëri e mirë termike: Fibra qeramike CCEWOOL është më e përshtatshme për kontrollin automatik të furrave të ngrohjes.

Zgjidhje dizajni me efikasitet të lartë dhe kursim të energjisë për nxehtësinë e unazës

Annular-Heating-Furnace-Renovation-01

Struktura e veshjes së sipërme të furrës
Ai miraton një strukturë të përbërë të veshur me module të shtresuara me batanije me fije qeramike CCEWOOL 1260 për rreshtimin e pasmë dhe module fibrash qeramike që përmbajnë zirkoni CCEWOOL1430 për sipërfaqen e nxehtë. Modulet e fibrave qeramike janë rregulluar si "një batalion ushtarësh", dhe batanija e kompensimit ndër-shtresor përdor batanije me fije qeramike që përmbajnë zirkoni CCEWOOL1430, të fiksuara nga gozhdë çeliku në formë U-rezistente ndaj nxehtësisë.

picture06

Struktura e veshjes së sipërme të furrës
Ai miraton një strukturë të përbërë të veshur me module të shtresuara me batanije me fije qeramike CCEWOOL 1260 për rreshtimin e pasmë dhe module fibrash qeramike që përmbajnë zirkoni CCEWOOL1430 për sipërfaqen e nxehtë. Modulet e fibrave qeramike janë rregulluar si "një batalion ushtarësh", dhe batanija e kompensimit ndër-shtresor përdor batanije me fije qeramike që përmbajnë zirkoni CCEWOOL1430, të fiksuara nga gozhdë çeliku në formë U-rezistente ndaj nxehtësisë.

picture06

Struktura e veshjes së sipërme të furrës
Ai miraton një strukturë të përbërë të veshur me module të shtresuara me batanije me fije qeramike CCEWOOL 1260 për rreshtimin e pasmë dhe module fibrash qeramike që përmbajnë zirkoni CCEWOOL1430 për sipërfaqen e nxehtë. Modulet e fibrave qeramike janë rregulluar si "një batalion ushtarësh", dhe batanija e kompensimit ndër-shtresor përdor batanije me fije qeramike që përmbajnë zirkoni CCEWOOL1430, të fiksuara nga gozhdë çeliku në formë U-rezistente ndaj nxehtësisë.

picture06

Struktura e veshjes së sipërme të furrës
Ai miraton një strukturë të përbërë të veshur me module të shtresuara me batanije me fije qeramike CCEWOOL 1260 për rreshtimin e pasmë dhe module fibrash qeramike që përmbajnë zirkoni CCEWOOL1430 për sipërfaqen e nxehtë. Modulet e fibrave qeramike janë rregulluar si "një batalion ushtarësh", dhe batanija e kompensimit ndër-shtresor përdor batanije me fije qeramike që përmbajnë zirkoni CCEWOOL1430, të fiksuara nga gozhdë çeliku në formë U-rezistente ndaj nxehtësisë.


Koha e postimit: Prill-30-2021

Konsulencë Teknike

Konsulencë Teknike