Tharëse çeliku (hekuri) për shishe

Dizajn me Efikasitet të Lartë të Kursimit të Energjisë

Dizajni dhe Transformimi i Strukturës së lehtë me fibra të plota të tharësave të çelikut prej çeliku (Hekuri)

Steel-(Iron)-ladle-dryers-1

Steel-(Iron)-ladle-dryers-2

Futja e tharëseve të çelikut (hekuri):

Çeliku i çeliktë (hekuri)e tharëse në përgjithësi përdorni gaz ose naftë si lëndë djegëse për të ngrohur lugën prej çeliku (hekuri), dhe ndezësi në përgjithësi ndodhet në qendër të tharëseMe Furra ka një të pjesshmely zvogëluaring atmosferë, temperatura e furrës është 800-1000, dhe temperaturën që kanaçe tharëse ariu është rreth 1000-1200.

Analiza e strukturës origjinale të tharëses së çelikut (hekurit):

Steel-(Iron)-ladle-dryers-03

Fillimisht, ai miraton një strukturë të pllakëzuar të fibrës mulite polikristaline të ndjerë me një trashësi izolimi prej 250mm. Për shkak se tharësi përdoret me ndërprerje dhe ngrihet shpesh, frekuenca e dëmtimit të strukturës me pllaka është relativisht e lartë, zakonisht me një jetë shërbimi prej 6-8 muajsh. Edhe pse fijet e fibrave mullite kanë një efekt të mirë izolimi, për shkak të çmimit të tyre të lartë, kostoja e mirëmbajtjes është përkatësisht e lartë, duke rezultuar në rritjen e ngarkesës së punës, një humbje të kapitaleve dhe një rritje të kostove të prodhimit.

Steel-(Iron)-ladle-dryers-02

Krahasimi i performancës midis strukturës aktuale të tharëses së çelikut (hekurit) dhe strukturës origjinale

Rekomandohet të përdorni një strukturë të përbërë me pllaka të batanijeve me fije qeramike CCEWOOL + module fibrash qeramike CCEWOOL me kazmë. Baza teorike për zgjedhjen e kësaj strukture është:

1. Tharësja mund të durojë temperaturën në 1200. Për shkak se tharësi përdoret me ndërprerje, përdorimi i produkteve që përmbajnë zirkon si materiale zjarrduruese mund të plotësojë plotësisht kërkesat e punës; megjithatë, përzgjedhja e produkteve polikristaline zvogëlon temperaturën e tyre të punës, e cila është plotësisht një humbje.

2. Temperatura e klasifikimit të produkteve që përmbajnë zirkoni është 1400 ° C, dhe temperatura për përdorim afatgjatë nuk është më e ulët se 1200 ° C. Duke pasur parasysh që mjedisi i punës është një atmosferë e zvogëlimit të pjesshëm, por jo për përdorim afatgjatë, produktet që përmbajnë zirkon për përdorim të përhershëm mund të plotësojnë plotësisht kërkesat. Forma fikse e moduleve të fibrave qeramike CCEWOOL me kazmë po ankorohet.

Pas miratimit të strukturës së përbërë me pllaka të moduleve të fibrave qeramike CCEWOOL + fibrave qeramike më të zbrazëta, efektet e izolimit termik të strukturës janë më të mira se struktura origjinale, dhe efekti i kursimit të energjisë është shumë i jashtëzakonshëm.


Koha e postimit: maj-10-2021

Konsulencë Teknike

Konsulencë Teknike