Reformator me një fazë

Dizajn me Efikasitet të Lartë të Kursimit të Energjisë

Projektimi dhe ndërtimi i një reformatori me një fazë

one-stage-reformer-1

one-stage-reformer-2

Përmbledhje:

Reformatori me një fazë është një nga pajisjet kryesore për prodhimin e amoniakut sintetik në shkallë të gjerë i cili ka procesin si më poshtë: Për të shndërruar CH4 (metan) në gaz të papërpunuar (gaz natyror ose gaz fushor të naftës dhe naftë të lehtë) në H2 dhe CO2 (produktet) duke reaguar me avull nën veprimin e katalizatorit në temperaturë dhe presion të lartë.

Llojet e furrave të reformatorit me një fazë përfshijnë kryesisht një lloj kuti katrore me zjarr të lartë, një lloj dhomë me dy dhoma, një lloj cilindri të vogël, etj., Të cilat ushqehen nga gazi natyror ose gazi i pastrimit. Trupi i furrës ndahet në një seksion rrezatimi, një pjesë kalimi, një seksion konvekcioni dhe një grip që lidh pjesët e rrezatimit dhe konvekcionit. Temperatura e funksionimit në furrë është 900 ~ 1050, presioni i funksionimit është 2 ~ 4Mpa, kapaciteti ditor i prodhimit është 600 ~ 1000 ton, dhe kapaciteti vjetor i prodhimit është 300,000 deri në 500,000 ton.

Seksioni i konvekcionit të reformatorit me një fazë dhe muret anësore dhe pjesa e poshtme e murit fundor të dhomës së rrezatimit të reformatorit me një dhomë të dyfishtë me zjarr duhet të miratojë tulla të fibrave qeramike të fortifikueshme ose të lehta për rreshtim për shkak të shpejtësia e lartë e rrjedhës së ajrit dhe kërkesat e larta për rezistencën e erozionit të erës në veshjen e brendshme. Veshjet e moduleve me fibra qeramike janë të zbatueshme vetëm për pjesën e sipërme, muret anësore dhe muret fundore të dhomës së rrezatimit.

Përcaktimi i materialeve të rreshtimit

one-stage-reformer-02

Sipas temperaturës së funksionimit të reformatorit me një fazë (900 ~ 1050), kushteve teknike të lidhura, atmosferës përgjithësisht të dobët zvogëluese në furrë, dhe bazuar në vitet tona të përvojës së projektimit të rreshtimit të fibrave dhe kushteve të prodhimit dhe funksionimit të furrës, fibra materialet e rreshtimit duhet të adoptojnë llojin e aluminit të lartë CCEWOOL (furrë të vogël cilindrike), tip zirkoni-alumini dhe produkte fibrash qeramike që përmbajnë zirkonium (sipërfaqja e punës), në varësi të temperaturave të ndryshme të funksionimit të procesit të reformatorit me një fazë. Materialet e veshjes së pasme duhet të përdorin produkte me fibra qeramike me alumin të lartë dhe pastërti të lartë CCEWOOL. Muret anësore dhe pjesa e poshtme e mureve fundore të dhomës së rrezatimit mund të marrin tulla të lehta zjarrduruese me alumin të lartë, dhe rreshtimi i pasëm mund të përdorë batanije me fije qeramike CCEWOOL 1000 ose pllaka qeramike.

Struktura e rreshtimit

one-stage-reformer-01

Rreshtimi i brendshëm i moduleve të fibrave qeramike CCEWOOL miraton një strukturë të përbërë të rreshtimit të fibrave që është e pllakëzuar dhe e grumbulluar. Veshja e pasme me pllaka përdor batanije me fije qeramike CCEWOOL, të ngjitura me spiranca çeliku inox gjatë ndërtimit, dhe kartat e shpejta shtypen për fiksim.
Shtresa e punës e grumbullimit miraton përbërës të parafabrikuar të fibrave të cilat palosen dhe ngjeshen me batanije me fije qeramike CCEWOOL, të fiksuara me hekur këndor ose kurriz peshku me vida.
Disa pjesë të veçanta (p.sh. pjesë të pabarabarta) në krye të furrës miratojnë module me fije qeramike të varura me një vrimë të bërë nga batanije me fije qeramike CCEWOOL për të siguruar një strukturë të fortë, e cila mund të ndërtohet thjesht dhe shpejt.
Rreshtimi i fibrave të derdhur formohet nga saldimi i thonjve të tipit "Y" dhe gozhdë të tipit "V" dhe të hedhura në vend nga një tabelë kallëpe.

Forma e aranzhimit të instalimit të rreshtimit:

Përhapni batanije me fije qeramike me pllaka të cilat janë të paketuara në rrotullime të gjata 7200mm dhe të gjera 610mm dhe i drejtoni ato mbi pllaka çeliku të murit të furrës gjatë ndërtimit. Në përgjithësi, nevojiten dy ose më shumë shtresa të sheshta me distancë ndërmjet 100 mm.

Modulet e ngritjes së vrimave qendrore janë rregulluar në një aranzhim "dysheme me parket", dhe përbërësit e modulit të palosshëm janë rregulluar në të njëjtin drejtim në sekuencë përgjatë drejtimit të palosjes. Në rreshta të ndryshëm, batanijet e fibrave qeramike të të njëjtit material si modulet e fibrave qeramike palosen në një formë "U" për të kompensuar tkurrjen e fibrave.


Koha e postimit: maj-10-2021

Konsulencë Teknike

Konsulencë Teknike