Furrat e tipit Bell

Dizajn me Efikasitet të Lartë të Kursimit të Energjisë

Projektimi dhe ndërtimi i veshjes së ngrohjes të furrave të tipit zile

bell-type-furnaces-1

bell-type-furnaces-2

Përmbledhje:
Furrat e tipit Bell përdoren kryesisht për pjekjen e ndritshme dhe trajtimin e nxehtësisë, kështu që ato janë furra me temperatura të ndryshme me ndërprerje. Temperatura qëndron midis 650 dhe 1100 ℃ kryesisht, dhe ndryshon deri në kohën e specifikuar në sistemin e ngrohjes. Bazuar në ngarkimin e furrave të tipit kambanë, ekzistojnë dy lloje: furra katrore me kambanë dhe furra e tipit të kambanës së rrumbullakët. Burimet e nxehtësisë së furrave të tipit zile janë kryesisht gaz, të ndjekur nga energjia elektrike dhe vaji i lehtë. Në përgjithësi, furrat e tipit zile përbëhen nga tre pjesë: një mbulesë e jashtme, një mbulesë e brendshme dhe një sobë. Pajisja e djegies zakonisht vendoset në kapakun e jashtëm të izoluar me një shtresë termike, ndërsa pjesët e punës vendosen në kapakun e brendshëm për ngrohje dhe ftohje.

Furrat e tipit Bell kanë ngushtësi të mirë të ajrit, humbje të ulët të nxehtësisë dhe efikasitet të lartë termik. Për më tepër, ata nuk kanë nevojë as për një derë furre, as për një mekanizëm ngritës dhe mekanizma të tjerë të ndryshëm të transmetimit mekanik, kështu që ata kursejnë kostot dhe përdoren gjerësisht në furrat e trajtimit të nxehtësisë të pjesëve të punës.
Dy kërkesat më kritike për materialet e veshjes së furrës janë pesha e lehtë dhe efikasiteti i energjisë i kapakëve të ngrohjes.

Probleme të zakonshme me refraktin tradicional të lehtëtulla ry ose rr. të lehta të hedhshmerukturat përfshijnë:

1. Materialet zjarrduruese me një peshë të madhe specifike (përgjithësisht tullat e zakonshme të lehta zjarrduruese kanë një gravitet specifik prej 600KG/m3 ose më shumë; kallëp i lehtë ka 1000 KG/m3 ose më shumë) kërkojnë një ngarkesë të madhe në strukturën e çelikut të kapakut të furrës, kështu që rritet konsumi i strukturës së çelikut dhe investimi në ndërtimin e furrave.

2. Mbulesa e jashtme e rëndë ndikon në kapacitetin ngritës dhe hapësirën e dyshemesë të punishteve të prodhimit.

3. Furra e tipit zile funksionon në temperatura të ndryshme të ndërprera, dhe tullat e lehta zjarrduruese ose të lehta të hedhshme kanë një kapacitet të madh specifik të nxehtësisë, një përçueshmëri të lartë termike dhe një konsum të madh të energjisë.

Sidoqoftë, produktet e fibrave zjarrduruese CCEWOOL kanë një përçueshmëri të ulët termike, ruajtje të ulët të nxehtësisë dhe densitet të ulët të vëllimit, të cilat janë arsyet kryesore për aplikimet e tyre të gjera në mbulesat e ngrohjes. Karakteristikat janë si më poshtë:

1. Një gamë e gjerë e temperaturës operacionale dhe forma të ndryshme aplikimi
Me zhvillimin e prodhimit dhe teknologjisë së fibrave qeramike CCEWOOL, produktet e fibrave qeramike CCEWOOL kanë arritur serializim dhe funksionalizim. Për sa i përket temperaturës, produktet mund të plotësojnë kërkesat e temperaturave të ndryshme duke filluar nga 600 ℃ në 1500. Për sa i përket morfologjisë, produktet kanë zhvilluar gradualisht një shumëllojshmëri të produkteve të përpunimit dytësor ose të përpunimit të thellë nga pambuku tradicional, batanije, produkte të ndjerë në module fibrash, dërrasa, pjesë në formë të veçantë, letër, tekstile me fibra etj. Ato mund të plotësojnë plotësisht kërkesat e furrave industriale për produktet e fibrave qeramike në industri të ndryshme.
2. Dendësia e vëllimit të vogël:
Dendësia e vëllimit të produkteve të fibrave qeramike është përgjithësisht 96 ~ 160kg/m3, që është rreth 1/3 e tullave të lehta dhe 1/5 e kallëpit të lehtë refraktar. Për furrat e sapo projektuara, përdorimi i produkteve të fibrave qeramike jo vetëm që mund të kursejë çelikun, por gjithashtu të bëjë më lehtë ngarkimin/shkarkimin dhe transportin, duke nxitur përparimin në teknologjinë e furrave industriale.
3. Kapaciteti i vogël i nxehtësisë dhe ruajtja e nxehtësisë:
Krahasuar me tullat zjarrduruese dhe tullat izoluese, kapaciteti i produkteve të fibrave qeramike është shumë më i ulët, rreth 1/14-1/13 i tullave zjarrduruese dhe 1/7-1/6 të tullave izoluese. Për furrat me kambanë me ndërprerje, mund të kursehet një sasi e madhe e konsumit të karburantit që nuk lidhet me prodhimin.
4. Ndërtim i thjeshtë, periudhë e shkurtër
Meqenëse batanijet dhe modulet e fibrave qeramike kanë elasticitet të shkëlqyeshëm, sasia e ngjeshjes mund të parashikohet dhe nuk ka nevojë të lini nyje zgjerimi gjatë ndërtimit. Si rezultat, ndërtimi është i lehtë dhe i thjeshtë, i cili mund të përfundojë nga punëtorë të rregullt të aftë.
5. Funksionimi pa furrë
Duke miratuar rreshtimin e plotë të fibrave, furrat mund të nxehen shpejt në temperaturën e procesit nëse nuk kufizohen nga përbërës të tjerë metalikë, gjë që përmirëson shumë përdorimin efektiv të furrave industriale dhe zvogëlon konsumin e karburantit që nuk lidhet me prodhimin.
6. Përçueshmëri termike shumë e ulët
Fibra qeramike është një kombinim i fibrave me një diametër prej 3-5um, kështu që ka përçueshmëri termike shumë të ulët. Për shembull, kur një batanije me fibra alumini të lartë me një densitet prej 128kg/m3 arrin 1000 ℃ në sipërfaqe të nxehtë, koeficienti i tij i transferimit të nxehtësisë është vetëm 0.22 (W/MK).
7. Stabilitet i mirë kimik dhe rezistencë ndaj erozionit të rrjedhës së ajrit:
Fibra qeramike mund të gërryhet vetëm në acid fosforik, acid hidrofluorik dhe alkali të nxehtë, dhe është i qëndrueshëm ndaj mediave të tjera gërryese. Për më tepër, modulet e fibrave qeramike janë bërë duke palosur vazhdimisht batanije me fibra qeramike në një raport të caktuar kompresimi. Pasi sipërfaqja të trajtohet, rezistenca ndaj erozionit të erës mund të arrijë 30m/s.

Struktura e aplikimit të fibrave qeramike

bell-type-furnaces-01

Struktura e zakonshme e veshjes së kapakut të ngrohjes

Zona e ndezjes së kapakut të ngrohjes: Ai miraton një strukturë të përbërë nga module të fibrave qeramike CCEWOOL dhe qilima me shtresa të fibrave qeramike. Materiali i batanijeve të veshjes së pasme mund të jetë një gradë më i ulët se materiali i materialit të modulit të shtresës së sipërfaqes së nxehtë. Modulet janë rregulluar në llojin "një batalion ushtarësh" dhe fiksohen me hekur këndi ose module të pezulluara.
Moduli i hekurit me kënd është mënyra më e lehtë për instalim dhe përdorim pasi ka një strukturë të thjeshtë ankorimi dhe mund të mbrojë rrafshinën e rreshtimit të furrës në masën më të madhe.

bell-type-furnaces-02

Sipërfaqet mbi zjarrin

Methodshtë miratuar një metodë shtresimi e batanijeve me fije qeramike CCEWOOL. Rreshtimi i furrës me shtresa në përgjithësi kërkon 6 deri në 9 shtresa, të fiksuara nga vida çeliku rezistente ndaj nxehtësisë, vida, karta të shpejta, karta rrotulluese dhe pjesë të tjera fiksuese. Mbulesa me fibra qeramike me temperaturë të lartë përdoren rreth 150 mm afër sipërfaqes së nxehtë, ndërsa pjesët e tjera përdorin batanije me fije qeramike të shkallës së ulët. Kur vendosni batanije, nyjet duhet të jenë së paku 100 mm larg. Mbulesat e brendshme të fibrave qeramike janë të lidhura me prapanicë për të lehtësuar ndërtimin, dhe shtresat në sipërfaqen e nxehtë marrin metodën e mbivendosjes për të siguruar efektet e vulosjes.

Efektet e aplikimit të rreshtimit të fibrave qeramike
Efektet e strukturës me fibra të plotë të kapakut të ngrohjes të furrave të tipit zile kanë mbetur shumë të mira. Mbulesa e jashtme që miraton këtë strukturë jo vetëm që garanton izolimin e shkëlqyer, por gjithashtu mundëson ndërtim të lehtë; prandaj, është një strukturë e re me vlera të mëdha promovuese për furrat cilindrike të ngrohjes. 


Koha e postimit: Prill-30-2021

Konsulencë Teknike

Konsulencë Teknike