Furrat plasëse

Dizajn me Efikasitet të Lartë të Kursimit të Energjisë

Projektimi dhe Ndërtimi i furrave me plasaritje

cracking-furnaces-1

cracking-furnaces-2

Përmbledhje:

Furra e plasaritjes është një pajisje kryesore për prodhimin e etilenit në shkallë të gjerë, e cila përdor hidrokarbure të gaztë (etan, propan, butan) dhe hidrokarbure të lëngët (vaj të lehtë, naftë, naftë vakum) si lëndë të parë. Ata, në temperaturë të 750-900, janë plasaritur termikisht për të prodhuar lëndë të para petrokimiketë tilla si etani, propani, butadieni, acetileni dhe aromatika. Ka dy lloje të furra plasëse: furrë e lehtë plasaritje me naftë dhe the furre plasaritje me etan, të dyja janë një lloj vertikal i furrave të ngrohjes. Struktura e furrës në përgjithësi përbëhet nga dy pjesë: pjesa e sipërme është seksioni i konvekcionit, dhe pjesa e poshtme është seksioni rrezatues. Tubi vertikal i furrës në pjesën rrezatuese është pjesa e reagimit për ngrohjen e hidrokarbureve të mjedisit të plasaritjes. Temperatura e furrës është 1260 ° C, dhe muret në të dy anët dhe në fund janë të pajisura me ndezës të naftës dhe gazit. Duke pasur parasysh karakteristikat e mësipërme të furrës së plasaritjes, veshja e fibrave në përgjithësi përdoret vetëm për muret dhe pjesën e sipërme të dhomës rrezatuese.

Përcaktimi i materialeve të rreshtimit:

cracking-furnaces-01

Duke pasur parasysh të lartë temperatura e furrës (zakonisht rreth 1260) dhe një atmosferë e dobët zvogëluese në furrën e plasaritjes si dhe vitet tona të përvojës së projektimit dhe ndërtimit dhe fakti që a numër i madh i plasaritjeve Djegësit e furrës shpërndahen përgjithësisht në furrën në pjesën e poshtme dhe në të dy anët e murit, materiali i veshjes së furrës së plasaritjes përcaktohet të përfshijë një rreshtim me tulla të lehta 4 m të larta. Pjesët e mbetura përdorin përbërës të fibrave që përmbajnë zirkon si materiale sipërfaqësore të nxehta për veshjen, ndërsa materialet e veshjes së pasme përdorin batanije me fije qeramike prej alumini të lartë CCEWOOL (pastërti të lartë).

Struktura e rreshtimit:

cracking-furnaces-03

Duke marrë parasysh numrin e madh të ndezësve në furrën e plasaritjes dhe karakteristikat e furrës vertikale të ngrohjes në strukturë dhe bazuar në përvojën tonë shumëvjeçare të projektimit dhe ndërtimit, pjesa e sipërme e furrës miraton strukturën e dy shtresave të aluminit të lartë CCEWOOL (ose pastërti të lartë) batanije me fibra qeramike + komponentë fibrash ngritës të vrimës qendrore. Komponentët e fibrave mund të instalohen dhe fiksohen fort në një strukturë përbërëse të hekurit ose fibër plug-in në muret e furrës, dhe ndërtimi është i shpejtë dhe i përshtatshëm, si dhe çmontimi dhe montimi gjatë mirëmbajtjes. Rreshtimi i fibrave ka integritet të mirë dhe performanca e izolimit të nxehtësisë është e jashtëzakonshme.

Forma e aranzhimit të instalimit të rreshtimit të fibrave:

cracking-furnaces-02

Bazuar në karakteristikat strukturore të strukturës së ankorimit të përbërësve të fibrave, përbërësit fibër të ngritjes së vrimës qendrore në krye të furrës miratojnë një aranzhim "dysheme parketi". Komponentët e këndit të hekurit ose fibrave plug-in në muret e furrës janë rregulluar në të njëjtin drejtim radhazi përgjatë drejtimit të palosjes. Mbulesat e fibrave të të njëjtit material në rreshta të ndryshëm palosen në një formë U për të kompensuar tkurrjen e fibrave.


Koha e postimit: maj-10-2021

Konsulencë Teknike

Konsulencë Teknike