Furrat e hidrogjenizimit

Dizajn me Efikasitet të Lartë të Kursimit të Energjisë

Projektimi dhe ndërtimi i furrave të hidrogjenizimit

hydrogenation-furnaces-1

hydrogenation-furnaces-2

Përmbledhje:

Furra e hidrogjenizimit është një lloj furre ngrohëse me tuba, e cila pastron dhe rafinon vajin e papërpunuar duke hequr papastërtitë e tij, të tilla si squfuri, oksigjeni dhe azoti, dhe duke ngopur olefin gjatë hidrogjenizimit, përmes plasaritjes dhe reaksioneve të izomerizimit në një presion më të lartë (100-150Kg /Cm2) dhe temperatura (370-430). Bazuar në lloje të ndryshme të naftës së papërpunuar të rafinuar, ekzistojnë furrat e hidrogjenizimit me naftë, furrat e mbetura të hidrodesulurimit të vajit, furrat e hidrogjenizimit të rafinimit të benzinës etj.

Struktura e furrës së hidrogjenizimit është e ngjashme me atë të një furre të zakonshme të ngrohjes me tuba, në formën e një cilindri ose një kuti. Çdo furrë përbëhet nga një dhomë rrezatimi dhe një dhomë konvekcioni. Nxehtësia në dhomën rrezatuese transferohet kryesisht nga rrezatimi, dhe nxehtësia në dhomën e konvekcionit transferohet kryesisht me konvekcion. Sipas kushteve të reagimit të hidrogjenizimit, plasaritjes dhe izomerizimit, temperatura e furrës së furrës së hidrogjenizimit është rreth 900 ° C. Duke pasur parasysh karakteristikat e mësipërme të furrës së hidrogjenizimit, veshja e fibrave në përgjithësi përdoret vetëm për muret dhe pjesën e sipërme të dhomës rrezatuese. Dhoma e konvekcionit në përgjithësi derdhet me kallëp zjarrdurues.

Përcaktimi i materialeve të rreshtimit:

01

Duke marrë parasysh temperatura e furrës (zakonisht rreth 900) dhe një atmosferë e dobët zvogëluese në the hfurrën e hidrogjenizimit si dhe vitet tona të përvojës së projektimit dhe ndërtimit dhe fakti se a numër i madh i ndezësit në përgjithësi shpërndahen në furrën në krye dhe në fund dhe në anët e murit, materiali i veshjes së furre hidrogjenizimi është përcaktuar të përfshijë një rreshtim me tulla të lehta CCEFIRE të lartë 1.8-2.5m. Pjesët e mbetura përdorin përbërës të fibrës qeramike të aluminit të lartë CCEWOOL si material të sipërfaqes së nxehtë për veshjen, dhe materialet e veshjes së pasme për përbërësit e fibrave qeramike dhe tulla të lehta përdorin batanije me fije standarde CCEWOOL. 

Struktura e rreshtimit:

02

Sipas shpërndarjes së grykave të ndezjes në furrën e hidrogjenizimit, ekzistojnë dy lloje të strukturave të furrës: një furrë cilindrike dhe një furrë kuti, kështu që ekzistojnë dy lloje të strukturës.

Një furrë cilindrike:
Bazuar në karakteristikat strukturore të furrës cilindrike, pjesa me tulla të lehta në pjesën e poshtme të mureve të furrës të dhomës rrezatuese duhet të jetë e tjegulluar me batanije me fije qeramike CCEWOOL, dhe pastaj të vendosen me tulla të lehta zjarrduruese CCEFIRE; pjesët e mbetura mund të tjegullohen me dy shtresa batanije me fibra qeramike standarde CCEWOOL, dhe më pas të vendosen me përbërës të fibrave qeramike me alumin të lartë në një strukturë ankorimi kurriz peshku.
Pjesa e sipërme e furrës miraton dy shtresa të batanijeve standarde të fibrave qeramike CCEWOOL, dhe më pas vendosen me module me alumin të lartë në një strukturë spirancë të varur me një vrimë të vetme, si dhe module të palosshme të ngjitura në murin e furrës dhe të fiksuara me vida.

Një furrë me kuti:
Bazuar në karakteristikat strukturore të furrës me kuti, pjesa e tullave të lehta në pjesën e poshtme të mureve të furrës të dhomës rrezatuese duhet të jetë e tjegulluar me batanije me fije qeramike CCEWOOL, dhe pastaj të vendosen me tulla të lehta zjarrduruese CCEFIRE; pjesa tjetër mund të tjegullohet me dy shtresa batanije me fibra qeramike standarde CCEWOOL, dhe më pas të vendosen me përbërës të fibrave të aluminit të lartë në një strukturë spirancë hekuri me kënd.
Pjesa e sipërme e furrës miraton dy shtresa të mbuluara me batanije standarde të fibrave qeramike të CCEWOOL të grumbulluara me module të fibrave qeramike me alumin të lartë në një strukturë spirancë të varur me një vrimë të vetme.
Këto dy forma strukturore të përbërësve të fibrave janë relativisht të forta në instalim dhe fiksim, dhe ndërtimi është më i shpejtë dhe më i përshtatshëm. Për më tepër, ato janë të lehta për t'u çmontuar dhe montuar gjatë mirëmbajtjes. Rreshtimi i fibrave ka integritet të mirë dhe performanca e izolimit të nxehtësisë është e jashtëzakonshme.

Forma e aranzhimit të instalimit të rreshtimit të fibrave:

03

Sipas karakteristikave të strukturës së ankorimit të përbërësve të fibrave, muret e furrës miratojnë përbërës të fibrave "kurriz peshku" ose "hekuri këndor", të cilat janë rregulluar në të njëjtin drejtim përgjatë drejtimit të palosjes. Mbulesat e fibrave të të njëjtit material midis rreshtave të ndryshëm palosen në një formë U për të kompensuar tkurrjen e fibrave.

Për komponentët fibër të ngritjes së vrimës qendrore të instaluar përgjatë vijës qendrore deri në skajin e furrës cilindrike në krye të furrës, miratohet aranzhimi i "dyshemesë së parketit"; blloqet e palosshme në skajet fiksohen me vida të ngjitura në muret e furrës. Modulet e palosshme zgjerohen në drejtim drejt mureve të furrës.

Vrima qendrore që ngre përbërësit e fibrave në krye të furrës së kutisë miraton një aranzhim "dysheme parketi".


Koha e postimit: maj-10-2021

Konsulencë Teknike

Konsulencë Teknike