Furra atmosferike

Dizajn me Efikasitet të Lartë të Kursimit të Energjisë

Projektimi dhe ndërtimi i furrës atmosferike

atmospheric-furnace-1

atmospheric-furnace-2

Përmbledhje:

Furra atmosferike është një furrë ngrohëse që merr produkte të ndryshme distilimi, të tilla si benzina, naftë dhe vajguri, duke distiluar vajin e papërpunuar nën presion normal ose duke ndarë përbërës të ndryshëm të alkaneve. Struktura e furrës së ngrohjes atmosferike është në thelb e ngjashme me atë të furrës së përgjithshme të ngrohjes, e cila ndahet në dy lloje: një furrë cilindrike dhe një furrë kuti. Çdo furrë përbëhet nga një dhomë rrezatimi dhe një dhomë konvekcioni. Nxehtësia kryesisht furnizohet nga rrezatimi në dhomën e rrezatimit, dhe nxehtësia në dhomën e konvekcionit transferohet kryesisht me konvekcion. Temperatura e procesit të reagimit të ndarjes së distilimit është përgjithësisht 180-350 ° C, dhe temperatura e furrës së dhomës së rrezatimit është në përgjithësi 700-800 ° C. Duke pasur parasysh karakteristikat e mësipërme të furrës atmosferike, veshja e fibrave në përgjithësi përdoret vetëm për muret dhe pjesën e sipërme të dhomës së rrezatimit. Dhoma e konvekcionit në përgjithësi derdhet me kallëp zjarrdurues.

Përcaktimi i materialeve të rreshtimit:

01

Duke marrë parasysh temperaturën e furrës (zakonisht rreth 700-800) dhe një atmosferë e dobët zvogëluese në furrën atmosferike, si dhe përvoja jonë e viteve të projektimit dhe ndërtimit dhe fakti se një numër i madh i ndezësve shpërndahet përgjithësisht në furrën në krye dhe në fund dhe anët e murit, rreshtimi materiali i furrës atmosferike është përcaktuar të përfshijë një shtresë prej 1.8-2.5m të lartë CCEFIRE me tulla të lehta. Pjesët e mbetura përdorin CCEWOOLme alumin të lartë Komponentët e fibrave qeramike si material i sipërfaqes së nxehtë për rreshtimin, dhe materialet e veshjes së pasme për përbërësit e fibrave qeramike dhe tulla të lehta përdorin CCEWOOL standarde batanije me fije qeramike.

Struktura e rreshtimit:

02

Sipas shpërndarjes së grykave të ndezjes në furrën atmosferike, ka dy lloje të strukturave të furrës: një furrë cilindrike dhe një furrë kuti, kështu që ekzistojnë dy lloje të strukturës.

Një furrë cilindrike:
Bazuar në karakteristikat strukturore të furrës cilindrike, pjesa me tulla të lehta në pjesën e poshtme të mureve të furrës të dhomës rrezatuese duhet të jetë e tjegulluar me batanije me fije qeramike CCEWOOL, dhe pastaj të vendosen me tulla të lehta zjarrduruese CCEFIRE; pjesët e mbetura mund të tjegullohen me dy shtresa batanije me fibra qeramike standarde CCEWOOL, dhe më pas të vendosen me përbërës të fibrave qeramike me alumin të lartë në një strukturë ankorimi kurriz peshku.
Pjesa e sipërme e furrës miraton dy shtresa të batanijeve standarde të fibrave qeramike CCEWOOL, dhe më pas të vendosura me module të fibrave qeramike me alumin të lartë në një strukturë spirancë të varur me një vrimë të vetme, si dhe module të palosshme të ngjitura në murin e furrës dhe të fiksuara me vida.

Një furrë me kuti:
Bazuar në karakteristikat strukturore të furrës me kuti, pjesa e tullave të lehta në pjesën e poshtme të mureve të furrës të dhomës rrezatuese duhet të jetë e tjegulluar me batanije me fije qeramike CCEWOOL, dhe pastaj të vendosen me tulla të lehta zjarrduruese CCEFIRE; pjesa tjetër mund të tjegullohet me dy shtresa batanije me fibra qeramike standarde CCEWOOL, dhe më pas të vendosen me përbërës të fibrave të aluminit të lartë në një strukturë spirancë hekuri me kënd.
Pjesa e sipërme e furrës miraton dy shtresa të mbuluara me batanije standarde të fibrave qeramike të CCEWOOL të grumbulluara me module të fibrave qeramike me alumin të lartë në një strukturë spirancë të varur me një vrimë të vetme.
Këto dy forma strukturore të përbërësve të fibrave janë relativisht të forta në instalim dhe fiksim, dhe ndërtimi është më i shpejtë dhe më i përshtatshëm. Për më tepër, ato janë të lehta për t'u çmontuar dhe montuar gjatë mirëmbajtjes. Rreshtimi i fibrave ka integritet të mirë dhe performanca e izolimit të nxehtësisë është e jashtëzakonshme.

Forma e aranzhimit të instalimit të rreshtimit të fibrave:

03

Sipas karakteristikave të strukturës së ankorimit të përbërësve të fibrave, muret e furrës miratojnë përbërës të fibrave "kurriz peshku" ose "hekuri këndor", të cilat janë rregulluar në të njëjtin drejtim përgjatë drejtimit të palosjes. Mbulesat e fibrave të të njëjtit material midis rreshtave të ndryshëm palosen në një formë U për të kompensuar tkurrjen e fibrave.

Për komponentët fibër të ngritjes së vrimës qendrore të instaluar përgjatë vijës qendrore deri në skajin e furrës cilindrike në krye të furrës, miratohet aranzhimi i "dyshemesë së parketit"; blloqet e palosshme në skajet fiksohen me vida të ngjitura në muret e furrës. Modulet e palosshme zgjerohen në drejtim drejt mureve të furrës.

Vrima qendrore që ngre përbërësit e fibrave në krye të furrës së kutisë miraton një aranzhim "dysheme parketi".


Koha e postimit: maj-11-2021

Konsulencë Teknike

Konsulencë Teknike