Furrat e koksit

Dizajn me Efikasitet të Lartë të Kursimit të Energjisë

Projektimi dhe ndërtimi i shtresës izoluese të furrave të koksit

coke-ovens-1

coke-ovens-2

Një përmbledhje e furrave të koksit metalurgjik dhe një analizë e kushteve të punës:

Furrat e koksit janë një lloj pajisje termike me një strukturë komplekse që kërkon prodhim të vazhdueshëm afatgjatë. Ata ngrohin qymyrin në 950-1050 përmes izolimit nga ajri për distilim të thatë për të marrë koks dhe nënprodukte të tjera. Pavarësisht nëse bëhet fjalë për koks shuarje të thatë ose koks shuarje të lagësht, si një pajisje për prodhimin e koksit të kuq të nxehtë, furrat e koksit përbëhen kryesisht nga dhoma koksi, dhoma djegieje, rigjenerues, majë furre, grykë, grykë të vogla dhe një themel, etj.

Struktura origjinale e izolimit termik të një furre koksi metalurgjik dhe pajisjet e tij ndihmëse
Struktura origjinale e izolimit termik të një furre koksi metalurgjik dhe pajisjet e tij ndihmëse në përgjithësi janë të strukturuara si tulla zjarrduruese me temperaturë të lartë + tulla izoluese të lehta + tulla të zakonshme balte (disa rigjenerues miratojnë tullat diatomite + strukturën e zakonshme të tullave prej balte në pjesën e poshtme), dhe izolimin trashësia ndryshon me llojet e ndryshme të furrave dhe kushtet e përpunimit.

Ky lloj i strukturës së izolimit termik ka kryesisht defektet e mëposhtme:

A. Përçueshmëria e madhe termike e materialeve të izolimit termik çon në izolim të dobët termik.
B. Humbje e madhe në ruajtjen e nxehtësisë, duke rezultuar në humbje të energjisë.
C. Temperatura shumë e lartë si në murin e jashtëm ashtu edhe në mjedisin përreth rezulton në një mjedis të ashpër pune.

Kërkesat fizike për materialet mbështetëse të furrës së koksit dhe pajisjet e tij ndihmëse: Duke marrë parasysh procesin e ngarkimit të furrës dhe faktorë të tjerë, materialet e shtresës mbështetëse duhet të kenë jo më shumë se 600 kg/m3 në densitetin e tyre të volumit, forcën në shtypje në temperatura e dhomës duhet të jetë jo më pak se 0.3-0.4Mpa, dhe ndryshimi linear i nxehtësisë nuk duhet të kalojë 3% nën 1000 ℃ * 24h.

Produktet e fibrave qeramike jo vetëm që mund të plotësojnë plotësisht kërkesat e mësipërme, por gjithashtu kanë përparësi të pakrahasueshme që u mungojnë tullave të rregullta të izolimit të dritës.

Ato mund të zgjidhin në mënyrë efektive problemet që kanë materialet izoluese termike të strukturës fillestare të veshjes së furrës: përçueshmëri të madhe termike, izolim të dobët termik, humbje të madhe të ruajtjes së nxehtësisë, humbje serioze të energjisë, temperaturë të lartë të ambientit dhe një mjedis të ashpër pune. Bazuar në hulumtimin e plotë në materiale të ndryshme të izolimit termik të dritës dhe testet dhe provat përkatëse të performancës, produktet e fibrave qeramike kanë përparësitë e mëposhtme në krahasim me tullat tradicionale të izolimit të dritës:

A. Përçueshmëri e ulët termike dhe efekte të mira të ruajtjes së nxehtësisë. Në të njëjtën temperaturë, përçueshmëria termike e pllakave të fibrave qeramike është vetëm rreth një e treta e asaj të tullave të zakonshme të izolimit të dritës. Gjithashtu, në të njëjtat rrethana, për të arritur të njëjtin efekt izolimi termik, përdorimi i strukturës së fibrave prej qeramike mund të zvogëlojë trashësinë totale të izolimit termik me më shumë se 50 mm, duke zvogëluar shumë humbjen e ruajtjes së nxehtësisë dhe humbjen e energjisë.
B. Produktet prej fibrash qeramike kanë forcë të lartë shtypëse, të cilat mund të plotësojnë plotësisht kërkesat e rreshtimit të furrës për forcën në shtypje të tullave të shtresës izoluese.
C. tkurrje e butë lineare nën temperatura të larta; rezistencë ndaj temperaturës së lartë dhe jetë të gjatë shërbimi.
D. dendësi e vogël vëllimi, e cila mund të ulë në mënyrë efektive peshën e trupit të furrës.
E. rezistencë e shkëlqyer ndaj goditjeve termike dhe mund të përballojë ndryshimet ekstremisht të ftohta dhe të nxehta.
F. Madhësi të sakta gjeometrike, ndërtim i përshtatshëm, prerje dhe instalim i lehtë.

Aplikimi i produkteve të fibrave qeramike në furrën e koksit dhe pajisjet e tij ndihmëse

coke-ovens-02

Për shkak të kërkesave të përbërësve të ndryshëm në furrën e koksit, produktet me fibra qeramike nuk mund të aplikohen në sipërfaqen e punës të furrës. Sidoqoftë, për shkak të densitetit të tyre të shkëlqyeshëm të volumit të ulët dhe përçueshmërisë së ulët termike, format e tyre janë zhvilluar për të qenë funksionale dhe të plota. Forca e caktuar shtypëse dhe performanca e shkëlqyer e izolimit kanë bërë të mundur që produktet me fibra qeramike të zëvendësojnë produktet e tullave të izolimit të dritës si rreshtim mbështetës në furrat industriale të industrive të ndryshme. Efektet e tyre më të mira të izolimit termik janë demonstruar në furrat e pjekjes së karbonit, furrat e shkrirjes së qelqit dhe furrat rrotulluese të çimentos pas zëvendësimit të tullave të izolimit të dritës. Ndërkohë, zhvillimi i dytë i mëtejshëm i litarëve të fibrave qeramike, letrës me fije qeramike, pëlhura me fije qeramike, etj. Kanë mundësuar që produktet e fijeve qeramike të zëvendësojnë gradualisht batanije me fije qeramike, nyje zgjerimi dhe mbushës të lidhjeve zgjeruese si guarnicione asbesti, pajisje dhe vulosje tubash, dhe mbështjellja e tubacionit, të cilat kanë arritur efekte të mira aplikimi. 

Format specifike të produktit dhe pjesët e aplikimit në aplikim janë si më poshtë:

1. Pllaka qeramike CCEWOOL të përdorura si shtresa izoluese në fund të furrës së koksit
2. Pllaka qeramike CCEWOOL të përdorura si shtresa izoluese e murit rigjenerues të furrës së koksit
3. Pllaka qeramike CCEWOOL të përdorura si shtresa izoluese termike e pjesës së sipërme të furrës së koksit
4. Mbulesa me fije qeramike CCEWOOL të përdorura si rreshtim i brendshëm i kapakut për vrimën e karikimit të qymyrit në krye të furrës së koksit
5. Pllaka qeramike CCEWOOL të përdorura si izolim për derën fundore të dhomës së karbonizimit
6. Pllaka qeramike CCEWOOL të përdorura si izolim për rezervuarin e shuarjes së thatë
7. Litarë fibrash qeramike zirkonium-alumini CCEWOOL të përdorura si një pllakë mbrojtëse/shpatull sobë/kornizë dere
8. Litarë fibrash qeramike zirkonium-alumini CCEWOOL (diametër 8mm) të përdorura si tub urë dhe gjëndër uji
9. Litarë fibrash qeramike zirkonium-alumini CCEWOOL (diametër 25mm) të përdorura në bazën e tubit të ngritësit dhe trupit të furrës
10. Litarë fibrash qeramike zirkonium-alumini CCEWOOL (diametër 8mm) të përdorura në sediljen e vrimës së zjarrit dhe trupin e furrës
11. Litarë fibrash qeramike zirkonium-alumini CCEWOOL (diametri 13mm) të përdorura në vrimën matëse të temperaturës në dhomën e rigjeneruesit dhe trupin e furrës
12. Litarë fibrash qeramike zirkonium-alumini CCEWOOL (diametër 6 mm) të përdorura në tubin e thithjes-matjes të rigjeneruesit dhe trupit të furrës
13. Litarë fibrash qeramike prej zirkoniumi-alumini CCEWOOL (diametri 32mm) të përdorura në çelsin e këmbimit, gripin e vogël dhe bërrylat e gripit
14. Litarë fije qeramike zirkonium-alumini CCEWOOL (diametër 19mm) të përdorura në tubat e vegjël lidhës të gripit dhe mëngët e vogla të gropës
15. Litarë fibrash qeramike zirkonium-alumini CCEWOOL (diametër 13mm) të përdorura në prizat e vogla të gripit dhe trupin e furrës
16. Litarë fibrash qeramike prej zirkoniumi-alumini CCEWOOL (diametri 16 mm) të përdorura si mbushës i jashtëm i kyçeve të zgjerimit
17. Litarë fibrash qeramike prej zirkoniumi-alumini CCEWOOL (diametri 8 mm) të përdorura si mbushës i lidhjeve të zgjerimit për mbylljen e mureve rigjenerues
18. Mbulesa me fije qeramike CCEWOOL të përdorura për ruajtjen e nxehtësisë të bojlerit të nxehtësisë së mbeturinave dhe tubit të ajrit të nxehtë në procesin e shuarjes së thatë të koksit
19. Mbulesa me fije qeramike CCEWOOL të përdorura për izolimin e tymit të gazrave të shkarkimit në fund të furrës së koksit


Koha e postimit: Prill-30-2021

Konsulencë Teknike

Konsulencë Teknike