Печки за тунел со рамни покриви

Дизајн за заштеда на енергија со висока ефикасност

Тунелни печки со рамен покрив

Flat-roof-tunnel-furnaces-1

Flat-roof-tunnel-furnaces-2

Преглед на печки со рамен тунел:

Тунелските печки со рамен покрив се еден вид тунелни печки кои загреваат и согоруваат влажни тули направени од јагленска ганг или шкрилци за да формираат готови тули.

Технички дизајн на огноотпорни влакна на таванот за тунелни печки со рамен врв

Flat-roof-tunnel-furnaces-02

Сите усвојуваат плочкана композитна структура на модули за преклопување CCEWOOL и ќебиња од влакна CCEWOOL; жешката површина усвојува CCEWOOL модули со висока чистота од керамички влакна, а задната обвивка усвојува стандардни ќебиња од керамички влакна CCEWOOL.
Модулите од керамички влакна CCEWOOL се наредени во тип „баталјон војници“, а ќебето од влакна CCEWOOL со дебелина од 20 мм помеѓу редовите е преклопено и компресирано за да се компензира намалувањето. По поставувањето на облогата, со оглед на големата водена пареа во внатрешноста на печката од тули, површината на модулот CCEWOOL од керамички влакна е обоена двапати со зацврстувач за да се спротивстави на водената пареа и големата брзина на ветерот.

Композитна структура на модули од керамички влакна и слоевити ќебиња за облогата на печката 

Flat-roof-tunnel-furnaces-01

Причините за избор на структурата на модулите од керамички влакна CCEWOOL и ќебињата од керамички влакна со плочки се: тие имаат добар температурен градиент и можат подобро да ја намалат температурата на надворешните wallsидови на печката и да го продолжат работниот век на облогата на wallидовите на печката. Во исто време, тие можат да ја пронајдат нерамномерноста на челичната плоча на wallидот на печката и да ги намалат вкупните трошоци за обложување на wallидови. Покрај тоа, кога материјалот на топла површина е оштетен или испукан поради несреќа, слојот за обложување може привремено да ја заштити плочата на телото на печката.

Причините за избор на сидро во форма на буквата Т од модули од керамички влакна се: како нов тип на повеќенаменски изолациски материјали со висока температура, во споредба со традиционалната структура на ќебе од керамички влакна, ладната површина на сидрото е фиксирана и не е директно изложена до жешката работна површина, така што не само што го намалува формирањето на термички мостови, туку и го намалува материјалното одделение на сидрата, а со тоа ја намалува и цената на сидрата. Во исто време, ја подобрува отпорноста на ерозија на ветерот на облогата на влакната. Покрај тоа, дебелината на аголното железно сидро е само 2 мм, што може да го реализира блиското вклопување помеѓу модулите од керамички влакна и слоевите ќебиња, така што никогаш нема да има јаз помеѓу модулите и подните ќерамички влакна што ќе предизвикаат нерамномерност на површината на облогата.

Чекорите на процесот на инсталирање и изградба на модули од керамички влакна CCEWOOL
1. За време на изградбата, пред заварување на челичната конструкција, направете рамна палета со ширина малку потесна од делот на телото на печката, инсталирајте телескопски држач на колата на печката како потпора, а потоа порамнете ја палетата со малата платформа (дното на огноотпорниот памук).
2. Ставете го дигалката под потпората и рамната плоча на потпората, наместете го дигалката така што висината на рамната плоча може да ја достигне позицијата потребна за закачување памук.
3. Поставете ги модулите или модулите за преклопување директно на рамната лента.
4. Плочка керамички влакна ќебиња. Во инсталацијата на модули од керамички влакна, сидра треба прво да се заварат. Потоа, извлечете ја иверицата на модулот од керамички влакна и поставете ги ќебињата од керамички влакна.
5. Користете надворешна сила (или користете дигалка) за да го притиснете делот за закачување на памук, така што ќебето за компензација помеѓу блоковите или модулите за преклопување се приближува.
6. Конечно, ставете го материјалот од челична конструкција на поврзувачката шипка и цврсто заварете го на поврзувачката шипка
7. Одвртете го дигалката, преместете го автомобилот на печката на следниот градежен дел и сценската работа може да се заврши.


Време на објавување: 10-2021 мај

Технички консалтинг

Технички консалтинг