Печење од типот на греење

Дизајн за заштеда на енергија со висока ефикасност

Дизајн и изградба на печки за греење (термичка обработка) одење

walking-type-heating-1

walking-type-heating-2

Преглед:
Печката за одење е најпосакувана опрема за греење за жици со голема брзина, решетки, цевки, палки, итн., Која обично се состои од дел за загревање, дел за греење и дел за натопување. Температурата во печката е претежно помеѓу 1100 и 1350 ° C, а горивото е претежно гас и лесно/тешко масло. Кога температурата на печката во делот за греење е пониска од 1350 и брзината на проток на димни гасови во печката е помала од 30 m/s, се препорачува wallsидовите на печката над горилникот и облогата на печката на врвот на печката да се усвојат структура со целосни влакна (модули од керамички влакна или структура на боја со прскање од керамички влакна) со цел да се добијат најдобрите изолациски ефекти за заштеда на енергија.

Структурата на примена на облогата на печката

walking-type-heating-01

Под горилникот
Со оглед на корозијата од скалата на оксид, дното на печката за греење од типот на пешачење и деловите под горилникот на страничниот wallид обично ја усвојуваат структурата на облогата на керамичките плочи од CCEWOOL, лесните изолациони глинени тули и кастинг. 

Над горилникот и на врвот на печката

Со оглед на работните услови на горните делови на горилниците на страничните wallидови на печката за греење одење и во комбинација со дизајнот и искуството на структурата на облогата, може да се усвојат следните структури за да се постигнат добри технички и економски ефекти.
Структура 1: Структура на CCEWOOL керамички влакна, кастинг со влакна и блокови од фурнир од поликристални мулитни влакна;
Структура 2: Изолациска структура на керамички ќебиња од керамички влакна со плочки, високи алуминиумски модули, блокови од поликристални влакна
Структура 3: Многу тековни печки од типот на одење ја прифаќаат структурата на огноотпорни тули или огноотпорни леани. Меѓутоа, по долготрајна употреба, често се појавуваат феномени, како што се прегревање на кожата на печката, голема загуба на дисипација на топлина и сериозна деформација на плочката на печката. Најдиректниот и најефикасниот метод за енергетска трансформација на облогата на печката е да се залепат ленти од влакна CCEWOOL на оригиналната постава на печката.

walking-type-heating-02

Грип
Чадот за чад усвојува сложена структура за обложување на ќебиња и слоеви од керамички влакна CCEWOOL 1260.

Блокирачката врата на штекерот

Печките за греење каде што често се тропаат загреаните делови (челични цевки, челични инготи, решетки, жици, итн.) Генерално немаат механичка врата на печката, што може да предизвика голема количина на зрачна загуба на топлина. За печки со подолги интервали на прислушување, вратата на механичката печка често е незгодна за работа поради чувствителноста на механизмот за отворање (кревање).
Сепак, огнената завеса лесно може да ги реши горенаведените проблеми. Структурата на завесата што го блокира огнот е композитна структура со ќебе од влакна, поставено помеѓу два слоја ткаенина од влакна. Може да се изберат различни материјали за топла површина според температурата на печката за греење. Овој производ има многу одлични карактеристики, како што се мала големина, мала тежина, едноставна структура, удобна инсталација, отпорност на корозија и стабилни физички и хемиски својства при високи температури. Примената на овој производ успешно ги решава дефектите на оригиналната врата на печката за греење, на пример, тешка структура, огромни загуби на топлина и висока стапка на одржување.


Време на објавување: април-30-2021 година

Технички консалтинг

Технички консалтинг