Континуирано топење со галванизација со топење за челичен појас

Дизајн за заштеда на енергија со висока ефикасност

Дизајн и изградба на континуирана облога за галванизирачка печка за топење за челичен појас

Continuous-Hot-dip-Galvanizing-Annealing-for-Strip-Steel-1

Continuous-Hot-dip-Galvanizing-Annealing-for-Strip-Steel-2

Преглед:

Процесот на галванизирање со топло натопување е поделен во две категории: поцинковане во линија и поцинковане вон-линија врз основа на различни методи за предтретман. Континуираната топлинска галванизирачка печка за огревање за челичен појас е опрема за оживување што ги загрева оригиналните плочи со пожелно галванизирање за време на процесот на галванизација во линија. Според различните производствени процеси, челичните печки за непрекинато огревање со галванизација со топлина може да се поделат на два вида: вертикални и хоризонтални. Хоризонталната печка е всушност слична со општата печка за континуирано огревање, која се состои од три основни делови: печка за загревање, рерна за редукција и дел за ладење. Вертикалната печка се нарекува и кула печка, која е составена од дел за греење, дел за натопување и дел за ладење.

Структура на обложување на челични печки за континуирано огревање

Continuous-Hot-dip-Galvanizing-Annealing-for-Strip-Steel-01

Печки со структура на кула

(1) Делот за греење (печка за загревање) користи течен нафтен гас како гориво. Горилници за гас се наредени по висината на wallидот на печката. Лентата од челик се загрева во спротивна насока на печката, што претставува слаба оксидирачка атмосфера. Грејниот дел (печка за загревање) има структура во форма на потковица, а нејзиниот врв и зоната на висока температура каде што се распоредени млазниците на горилникот имаат високи температури и голема брзина на прочистување на протокот на воздух, така што облогата на wallидот на печката усвојува лесни огноотпорни материјали, како како високи алуминиумски лесни тули CCEFIRE, топлински изолациски тули и калциум силикатни плочи. Ниската температурна зона (печка за загревање) со ниска температура (зона што влегува во лента од челик) има ниска температура и мала брзина на прочистување на протокот на воздух, така што модулите од керамички влакна CCEWOOL често се користат како материјали за обложување на wallидови. 

Димензиите на lидната облога на секој дел се како што следува:
А. Врвот на делот за греење (печка за загревање).
CCEFIRE високо-алуминиумски огноотпорни тули се избрани како облога за горниот дел од печката.
Б. Зона за висока температура (печка за загревање) со висока температура (зона за прислушување на ленти)

Поставата на зоната со висока температура е секогаш составена од следниве слоеви на материјали:
CCEFIRE Високи алуминиумски лесни тули (жешка површина на wallидната обвивка)
Тули за изолација CCEFIRE
CCEWOOL калциум силикатни плочи (студената површина на wallидната обвивка)
Ниската температура користи модули од CCEWOOL од керамички влакна (густина на волумен од 200Kg/m3) што содржат циркониум за обложување.

(2) Во делот за натопување (рерна за редукција), цевката за зрачење на гас се користи како извор на топлина на печката за намалување на лентата. Цевките што зрачат со гас се наредени по висината на печката. Лентата работи и се загрева помеѓу два реда цевки што зрачат со гас. Печката претставува намалување на печката гас. Во исто време, операцијата со позитивен притисок секогаш се одржува. Бидејќи отпорноста на топлина и топлинската изолација на керамичките влакна CCEWOOL се значително намалени под позитивен притисок и намалување на атмосферските услови, потребно е да се обезбеди добра отпорност на пожар и топлинско -изолациски ефекти на облогата на печката и да се минимизира тежината на печката. Исто така, облогата на печката мора строго да се контролира за да се избегне пад на згура за да се осигурате дека површината на галванизираната оригинална плоча е мазна и чиста. Со оглед на тоа што максималната температура на делот за редукција не надминува 950, wallsидовите на печката на делото за впивање (редукциска печка) усвојуваат структура на изолација на висока температура од ќебиња од керамички влакна CCEWOOL или памук поставени помеѓу два слоја челик отпорен на топлина, што значи ќебето од керамички влакна CCEWOOL или слојот од памук е поплочен помеѓу двете челични плочи. Меѓуслојниот материјал од керамички влакна е составен од следните производи од керамички влакна.
Слој од челичен лим отпорен на топлина на жешка површина користи ќебиња од циркониум CCEWOOL влакна.
Средниот слој користи ќебе од керамички влакна со висока чистота CCEWOOL.
Слојот до челичната плоча со ладна површина користи обичен памук од керамички влакна.
Врвот и wallsидовите на делот за натопување (рерна за редукција) ја прифаќаат истата структура како и погоре. Печката одржува редукциски печки гас кој содржи 75% H2 и 25% N2 за да се реализира рекристализацијата на огноотпорот на челичната лента и намалувањето на железниот оксид на површината на челичната лента.

(3) Оддел за ладење: Цевките со зрачење што се ладат со воздух ја ладат лентата од температурата на печката (700-800 ° C) од делот за натопување (редукциона печка) до температурата на галванизација на тенџере со цинк (460-520 ° C), и разладниот дел го одржува редуцирачкиот печка гас.
Поставата на делот за ладење ја усвојува плочката структура на ќебе од керамички влакна со висока чистота CCEWOOL.

(4) Поврзување на делови од грејниот дел (печка за загревање), делот за натопување (рерната за редукција) и делот за ладење, итн.

Горенаведеното покажува дека процесот на загревање на челик со ладно валани ленти пред галванизација со топло натопување треба да помине низ процеси, како што е греење-натопување-ладење, и секој процес се изведува во различна структура и независни комори на печката, кои се нарекуваат предгревање печка, редукциска печка и комора за ладење соодветно, и тие ја сочинуваат континуираната единица за огревање (или печка за огревање). За време на процесот на печење, челичниот појас континуирано минува низ гореспоменатите независни комори на печката со максимална линеарна брзина од 240m/min. Со цел да се спречи оксидација на челичната лента, поврзувачките делови ја остваруваат врската помеѓу независните простории, што не само што спречува оксидирање на челичниот појас на спојниците на независните комори на печката, туку исто така обезбедува запечатување и зачувување на топлината.

Поврзувачките делови помеѓу секоја независна просторија користат материјали од керамички влакна како материјали за обложување. Специфичните материјали и структури се како што следува:
Поставата усвојува производи од керамички влакна CCEWOOL и структура со целосни влакна на модули од керамички влакна со плочки. Односно, жешката површина на облогата е CCEWOOL модули од керамички влакна што содржат циркониум + обични ќебиња од керамички влакна со плочки (ладна површина).

Continuous-Hot-dip-Galvanizing-Annealing-for-Strip-Steel-03

Хоризонтална структура печка
Според различните технолошки барања на секој дел од хоризонталната печка, печката може да се подели на пет делови: дел за загревање (дел PH), дел што не оксидира греење (дел NOF), дел за натопување (намалување на греењето на зрачењето на цевките) дел; секција RTF), дел за брзо ладење (дел JFC) и управувачки дел (дел TDS). Специфичните структури за обложување се како што следува:

(1) Делот за загревање:
Врвот на печката и wallsидовите на печката ја усвојуваат сложената обвивка на печката наредена со модули од керамички влакна CCEWOOL и ќебиња од керамички влакна. Облогата со ниска температура користи слој од ќебиња од влакна CCEWOOL 1260 компресирани на 25 мм, додека жешката површина користи преклопени блокови од циркониум што содржат CCEWOOL. Поставата на деловите со висока температура усвојува слој од ќебе CCEWOOL 1260 влакна, а жешката површина користи модули од керамички влакна.
Дното на печката усвојува сложена постава на тули од лесна глина и модули од керамички влакна; деловите со ниска температура ја усвојуваат композитната структура на тули од лесна глина и модули од керамички влакна што содржат циркониум, додека деловите со висока температура ја усвојуваат композитната структура на тули од лесна глина и модули од керамички влакна.

(2) Нема дел за оксидација за греење:
Врвот на печката ја усвојува композитната структура на модули од керамички влакна и ќебиња од керамички влакна, а задната обвивка усвојува 1260 ќебиња од керамички влакна.
Заеднички делови на wallsидовите на печката: композитна структура за обложување на печка од лесни високо-алумини тули CCEFIRE + тули со лесна топлинска изолација CCEFIRE (густина на волумен 0,8кг/м3) + ќебиња од керамички влакна CCEWOOL 1260 + калциумови табли со калциум CCEWOOL.
Горилниците на wallsидовите на печката усвојуваат композитна структура за обложување на печка од лесни високи алуминиумски тули CCEFIRE + тули со лесна топлинска изолација CCEFIRE (густина на волумен 0,8kg/m3) + 1260 CCEWOOL керамички влакна од ќебе + CCEWOOL калциум силикатни плочи.

(3) Делот за натопување:
Врвот на печката усвојува композитна структура за обложување на печката од керамички ќебиња од плочи од CCEWOOL.


Време на објавување: 10-2021 мај

Технички консалтинг

Технички консалтинг