Огноотпорна тула од серијата DCHA

Карактеристики:

Огноотпорна тула CCEFIRE® DCHA се огноотпорни производи произведени со глина клинкер како агрегатна и огноотпорна глина како средство за сврзување, со содржина на Al2O3 помеѓу 30 ~ 48%. Огнените тули се најстари; најраспространетиот огноотпорен материјал.


Стабилен квалитет на производот

Строга контрола на суровините

Контролирајте ја содржината на нечистотија, обезбедете ниско термичко собирање и подобрете ја отпорноста на топлина

37

1. Сопствена руда од големи размери, професионална опрема за рударство и построг избор на суровини.

 

2. Прво се тестираат влезните суровини, а потоа квалификуваните суровини се чуваат во одредено складиште за суровини за да се обезбеди нивната чистота.

 

3. Суровините на глинените тули CCEFIRE имаат мала содржина на нечистотија со помалку од 1% оксиди, како што се железо и алкални метали. Затоа, глинените тули CCEFIRE имаат висока огноотпорност.

Контрола на производствениот процес

Намалете ја содржината на топчиња од згура, обезбедете ниска топлинска спроводливост и подобрете ги перформансите на топлинска изолација

39

1. Покријте површина од 150000 квадратни метри со годишно производство од 100.000 тони.

 
2. Сопствена меѓународна напредна тунелска печка со висока температура, шатл -печка и ротациона печка автоматска системска производна линија.

 
3. Авто-сопственост голема руда суровина база, контрола на квалитетот од изворот. Сопствена калцинирана печка за калцинска руда, обезбедувајќи висококвалитетни суровини од глина и мулит за производство.

 
4. Од суровини до готови производи, компјутерски контролиран автоматски производствен процес со стабилен квалитет на производот.

 
5. Суровини за изработка на тули од шамот се минерали од глина. Природната огноотпорна глина може да се подели на тврда глина и мека глина.

 
6. Автоматизирани печки, стабилна контрола на температурата, ниска топлинска спроводливост на CCEFIRE изолациони тули, одлични перформанси на топлинска изолација, помалку од 05% во трајната промена на линијата, стабилен квалитет и подолг работен век.

Контрола на квалитет

Обезбедете густина на маса и подобрете ги перформансите на топлинска изолација

38

1. Секоја пратка има посветен инспектор за квалитет и се дава извештај за тестирање пред заминувањето на производите од фабриката за да се обезбеди квалитетот на извозот на секоја пратка на CCEFIRE.

 

2. Се прифаќа инспекција од трета страна (како што се SGS, BV, итн.).

 

3. Производството е строго во согласност со сертификатот за систем за управување со квалитет ASTM.

 

4. Надворешното пакување на секој картон е изработено од пет слоја крафт-хартија и надворешно пакување + палета, погодно за превоз на долги релации.

Извонредни карактеристики

36

Карактеристики на огнената тула од серијата CCEFIRE DCHA:
Висока густина
Добра отпорност на термички шокови
Одлична волуменска стабилност при високи температури

 

Апликација за огнена тула од серијата CCEFIRE DCHA:
Широко се користи во металургија, градежни материјали, хемикалии, нафта, производство на машини, силикатни, енергетски и други индустриски полиња.
Глина огноотпорниот материјал е во изобилство во суровина, едноставен во обработката и по ниска цена. Затоа, тие се пошироко користени од било кој друг огноотпорен материјал. Тие се користат во високи печки, печки за топла експлозија, железни печки, системи за лапавици и грејни печки и печки за греење, печка за топење на обоени метали, печка за силикатна индустрија и хемиска индустрија и цела термичка опрема оџак и грип.

Помогнете да научите повеќе апликации

 • Металуршка индустрија

 • Челична индустрија

 • Петрохемиска индустрија

 • Енергетска индустрија

 • Керамичка и стаклена индустрија

 • Индустриска заштита од пожари

 • Комерцијална заштита од пожари

 • Воздухопловна

 • Садови/транспорт

 • Клиент од Австралија

  Insulationебе за изолација со растворливи влакна CCEWOOL
  Години за соработка: 5 години
  Големина на производот: 3660*610*50мм

  21-08-04
 • Полски клиент

  CCEWOOL изолација плоча од керамички влакна
  Години за соработка: 6 години
  Големина на производ: 1200*1000*30/40мм

  21-07-28
 • Бугарски клиент

  CCEWOOL компресирани растворливи влакна во најголем дел

  Години на соработка: 5 години

  21-07-21
 • Клиент на Гватемала

  Aluminumебе од керамички влакна од алуминиум силикатни CCEWOOL
  Години за соработка: 3 години
  Големина на производот: 5080/3810*610*38/50мм

  21-07-14
 • Британски клиент

  CCEFIRE мулитна огноотпорна тула
  Години за соработка: 5 години
  Големина на производот: 230*114*76мм

  21-07-07
 • Клиент на Гватемала

  Cебе од керамички влакна CCEWOOL
  Години за соработка : 3 години
  Големина на производот: 5080*610*20/25мм

  21-05-20
 • Клиент од Шпанија

  Cебе од керамички влакна CCEWOOL
  Години за соработка : 4 години
  Големина на производот: 7320*940/280*25мм

  21-04-28
 • Клиент од Перу

  Најголем дел од керамички влакна CCEWOOL
  Години за соработка : 1 година

  21-04-24

Технички консалтинг

Технички консалтинг