Серија DECOR корунд тула

Карактеристики:

Серија CCEFIRE® DECOR Тули од корунд е еден вид висока алуминиумска тула која се користи во специјални индустрии. Содржината на Al2O3 може да се проследи до употреба на синтетички корунд со висока чистота, како што е белиот стопен AL2O3 и исечениот Al2O3. Специјална огноотпорна глина, активиран алуминиум оксид и висока чистота SiO2 се вклучени во формулата за производство на корунд тула. Ние палиме тули под висока температура.


Стабилен квалитет на производот

Строга контрола на суровините

Контролирајте ја содржината на нечистотија, обезбедете ниско термичко собирање и подобрете ја отпорноста на топлина

37

1. Сопствена руда од големи размери, професионална опрема за рударство и построг избор на суровини.

 

2. Прво се тестираат влезните суровини, а потоа квалификуваните суровини се чуваат во одредено складиште за суровини за да се обезбеди нивната чистота.

Контрола на производствениот процес

Намалете ја содржината на топчиња од згура, обезбедете ниска топлинска спроводливост и подобрете ги перформансите на топлинска изолација

39

1. Тули од корунд се огноотпорни производи со корунд како главна кристална фаза и содржината на алумина е повеќе од 90%.

 
2. Постои врска помеѓу стабилноста на термичкиот шок и неговата организациска структура. Густите производи имаат добра отпорност на корозија, но стабилноста на термички шокови е слаба.

 
3. Постојат синтерувани корунд тули и споени тули од корунд.

 
4. Со користење на синтеруван алумина и споен корунд како суровина соодветно или координирајте со висока содржина на клинкер за боксит Al2O3 / SiO2 и алумина за синтерување, направени со метод на синтерување.

 
5. Фосфорна киселина и друго средство за врзување, исто така, може да се користат за правење тула без синтерување.

Контрола на квалитет

Обезбедете густина на маса и подобрете ги перформансите на топлинска изолација

38

1. Секоја пратка има посветен инспектор за квалитет и се дава извештај за тестирање пред заминувањето на производите од фабриката за да се обезбеди квалитетот на извозот на секоја пратка на CCEFIRE.

 

2. Се прифаќа инспекција од трета страна (како што се SGS, BV, итн.).

 

3. Производството е строго во согласност со сертификатот за систем за управување со квалитет ASTM.

 

4. Надворешното пакување на секој картон е изработено од пет слоја крафт-хартија и надворешно пакување + палета, погодно за превоз на долги релации.

Извонредни карактеристики

36

CCEFIRE DECOR Серија Корунд тула Карактеристики:
Висока јачина на притисок на собна температура;
Висока температура за омекнување на оптоварување поголема од 1700ºC;
Добра хемиска стабилност;
Добар отпорен на киселина или алкална згура;
Силен отпорен на стакло и метал.

 

CCEFIRE DECOR Серија Корунд тула апликација:
Главно се користи за топла печка за високи печки и високи печки, печка за рафинирање на челик, печка за топење стакло и печка за петрохемиска индустрија.

Помогнете да научите повеќе апликации

 • Металуршка индустрија

 • Челична индустрија

 • Петрохемиска индустрија

 • Енергетска индустрија

 • Керамичка и стаклена индустрија

 • Индустриска заштита од пожари

 • Комерцијална заштита од пожари

 • Воздухопловна

 • Садови/транспорт

 • Клиент од Австралија

  Insulationебе за изолација со растворливи влакна CCEWOOL
  Години за соработка: 5 години
  Големина на производот: 3660*610*50мм

  21-08-04
 • Полски клиент

  CCEWOOL изолација плоча од керамички влакна
  Години за соработка: 6 години
  Големина на производ: 1200*1000*30/40мм

  21-07-28
 • Бугарски клиент

  CCEWOOL компресирани растворливи влакна во најголем дел

  Години на соработка: 5 години

  21-07-21
 • Клиент на Гватемала

  Aluminumебе од керамички влакна од алуминиум силикатни CCEWOOL
  Години за соработка: 3 години
  Големина на производот: 5080/3810*610*38/50мм

  21-07-14
 • Британски клиент

  CCEFIRE мулитна огноотпорна тула
  Години за соработка: 5 години
  Големина на производот: 230*114*76мм

  21-07-07
 • Клиент на Гватемала

  Cебе од керамички влакна CCEWOOL
  Години за соработка : 3 години
  Големина на производот: 5080*610*20/25мм

  21-05-20
 • Клиент од Шпанија

  Cебе од керамички влакна CCEWOOL
  Години за соработка : 4 години
  Големина на производот: 7320*940/280*25мм

  21-04-28
 • Клиент од Перу

  Најголем дел од керамички влакна CCEWOOL
  Години за соработка : 1 година

  21-04-24

Технички консалтинг

Технички консалтинг