За Нас

CCEWOOL изолациски влакна
- Водечки бренд на индустриски печки високо ефикасни решенија за заштеда на енергија
- Најраниот меѓународен бренд на керамички влакна во Кина

Профил на компанија:

Основана во 1999 година, Double Egret Thermal Insulation, Co, Ltd. секогаш смета дека „олеснете ја заштедата на енергија во печката“ како корпоративна филозофија и придонесува CCEWOOL да стане лидер во индустријата во решенија за заштеда на енергија за изолација на печки. Како втор по големина производител на производи од керамички влакна во Азија, DOUBLE EGRET се фокусира на истражување на решенија за заштеда на енергија во примена на печки со висока температура и обезбедува целосен опсег на огноотпорни и изолациони производи што се користат во печките.
DOUBLE EGRET се фокусира на истражување, производство и продажба на производи што се користат во областа на печките со висока температура веќе 20 години, структуирајќи деловен модел на американски истражувачки центар +специјалистички консалтинг +обезбедување решенија за заштеда на енергија. До сега, имаме еден истражувачки центар Америка, три внатрешни консултантски тимови и еден професионален сервисен центар за клиенти, кој обезбедува тријада услуга за консултантски решенија за заштеда на енергија, продажба и складирање на производи и поддршка по продажба за клиенти.

Визија на компанијата ::

Создавање меѓународен бренд на индустрија за огноотпорни и изолациски материјали, постигнување сон на кинески национални брендови.

Мисија на компанијата:
Посветено на обезбедување на завршени решенија за заштеда на енергија во печка. Олеснување на глобалната печка за заштеда на енергија.

Вредност на компанијата:
ustomer прво; Продолжете да се борите.

· 20 -годишна историја на производство на керамички влакна, втор по големина производител на керамички влакна во Азија, создавајќи класичен квалитет на керамички влакна.

· 20 -годишното фокусирање на истражувањето и развојот на керамичките влакна, постојано ги пробиваат техничките ограничувања во областа на керамичките влакна. Независно развиена технологија со двојна игла за ќебе од керамички влакна и 2-часовен систем за сушење длабоко за плочи од керамички влакна, сите на водечка позиција во индустријата.

· 20 -годишно искуство во извоз. Керамичкото влакно CCEWOOL се фокусира на меѓународниот пазар и се здоби со доверба и признание од клиенти од повеќе од 40 земји, што го прави CCEWOOL керамички влакна врвен кинески бренд за извоз.

· 20 години развој. Го воспоставивме деловниот режим на [Истражувачки центар+Експертска консултантска поддршка+Снабдување решенија за заштеда на енергија од керамички влакна за печки] и освоивме светски познати компании како ExonMobil, RATH, CALDERYS, VESUVIUS да изберат CCEWOOL керамички влакна.

· 20-годишното фокусирање на истражување на решенија за заштеда на енергија од керамички влакна за индустриски печки, со обезбедување на топлинска изолација од керамички влакна и решение за заштеда на енергија за печки во челични, петрохемиски, металуршки и други индустриски области, учествуваа во трансформацијата на повеќе од 300 големи -скали индустриски печки ширум светот од тешки печки до еколошки, лесни и енергетски печки за заштеда на енергија, што го прави CCEWOOL водечки бренд во индустриски решенија за изолација на енергија за печка од керамички влакна.

 • 1999
 • 2000
 • 2003
 • 2004
 • 2005
 • 2006
 • 2007
 • 2008
 • 2009
 • 2010
 • 2011
 • 2012
 • 2013
 • 2014
 • 2015
 • 2016
 • 2019
Основана во 1999 година, ние сме ран бренд специјализиран за производство на производи од керамички влакна.
Во 2000 година, компанијата се прошири. Линијата за производство на керамички влакна се зголеми на шест и беше воспоставена работилница за модули од керамички влакна.
Во 2003 година, регистриран е бренд - CCEWOOL, и се лансирани производи од серијата керамички влакна CCEWOOL®.
Во 2004 година, промовирање на имиџот на компанијата. Воведовме систематски CI за да го потенцираме ефектот на брендот на CCEWOOL.
Во 2005 година, надградба. Преку континуирана апсорпција на странска напредна технологија за производство, производствената линија на керамички влакна повторно беше надградена. Во истата година, воведена автоматска линија за производство на плочи од керамички влакна, плоча од керамички влакна со висока густина, ултра тенка плочка од керамички влакна и други производи пополнети во празнините на домашниот пазар, во моментов, технологијата с still уште е на водечката позиција на меѓународниот пазар На
Во 2006 година, квалитетот се подобрува. Помина ревизија "Центар за сертификација на квалитет во Кина", доби сертификат за систем за квалитет ISO9001, производите се во строга согласност со сертификатот за систем за квалитет ISO19000. Производните линии на ќебе од керамички влакна беа проширени на 20, производи целосно покриени со ќебе од керамички влакна, табла, хартија, модул, текстил и вакуум формирани производи.
Во 2007 година, продолжување на брендот. Соработува со домашна компанија која има шеесетгодишно искуство во производство на огноотпорни тули и производители на изолациони тули, кој е изготвувач и изработувач на стандарди за индустрија за изолација отпорна на оган, заеднички лансираше CCEFIRE® изолациони тули и производи од огноотпорни тули CCEFIRE®. Проширувањето на категоријата производи обезбеди удобен и безбеден модел за набавки за повеќе потрошувачи на печки.
Во 2008 година, брендот се подобрува. Признанието на клиентите ја промовираше популарноста на производите од керамички влакна CCEWOOL и придонесе за соработката помеѓу DOUBLE EGRET и австралиската влада за да се заврши голема државна набавка. Така, ја постави позицијата на CCEWOOL како врвен извозен бренд.
Во 2009 година, се пресели кон меѓународниот пазар. Компанијата започна да учествува на меѓународни изложби во индустријата во Германија, Полска, САД, Италија. Во 2009 година, DOUBLE EGRET присуствуваше на CERAMITEC во Минхен, популарноста на CCEWOOL производи од керамички влакна повторно се прошири. CCEWOOL излезе на пазарите во Германија, Франција, Финска, Шведска, Канада, Португалија, Перу и други земји и региони.
Во 2010 година, DOUBLE EGRET присуствуваше на многу меѓународни изложби како METEC во Дизелдорф, Германија, CERAMITEC во Минхен, Германија, ANKIROS во Истанбул, Турција, METAL EXPO во Русија, AISTECH во Америка, INDO METAL во Индонезија, FOUNDRY METAL во Полска, TECNARGILLA во Италија едноподруго. Производите на CCEWOOL беа извезени во повеќе од 30 земји и региони.
Во 2011 година, се пресели на новата страница. Фабричката површина опфаќаше 70.000 квадратни метри.
Во 2012 година, се прошири тимот на меѓународна група и техничка група, составувајќи професионален технички тим од високи дизајни и печки за печка и производи за заштеда на енергија во печката, обезбедувајќи решенија за заштеда на енергија од керамички влакна за печка, воспоставувајќи специјализирани консултации за да обезбеди попрофесионални решенија за заштеда на енергија во печката за клиенти.
Во 2013 година, Глобални услуги. Повеќе од 300 конструкции на печки и производители користеа производи од серијата "CCEWOOL", CCEWOOL стана ефективен бренд со поголема популарност и репутација на меѓународниот пазар. И доби CE сертификат, CE БР .: EC.1282.0P140416.2FRQX35.
Во 2014 година започна глобалното складиште во странство. Во 2014 година, DOUBLE EGRET формираше складиште во странство во Соединетите држави со цел да постигне пократко време на испорака за клиентите и да обезбеди попогодно искуство. Во истата година, во странство складиштето Канада, Австралија беше пуштено во употреба.
Во 2015 година, Бренд се интегрира и надградува. Брендот CCEWOOL беше надграден од категорија на керамички влакна во повеќе категорија што опфаќа целосен опсег на огноотпорни и изолациски материјали што се користат во печката, ја постигна глобализацијата на брендот. Фабричката површина зафаќа 80.000 квадратни метри.
Во 2016 година, започнува американскиот истражувачки центар, се формира канцеларија за канадска марка. Структурирање деловен модел на американски истражувачки центар +специјалистичко консултанство +обезбедување решенија за заштеда на енергија за да се направи CCEWOOL керамичкото влакно лидер во индустријата во решенија за заштеда на енергија за изолација на печки.
2019 година ја одбележува 20 -та година на Zibo Double Egrets Thermal Insulation Co., Ltd во производството и продажбата на керамички влакна. Дваесетгодишното производство на керамички влакна и истражување и развој го прави квалитетот на керамичките влакна на CCEWOOL да ги исполнува меѓународните стандарди. Нашата филијала на Канада работи веќе 3 години. Запознаени сме со потребите на клиентите од Северна Америка и барањата на пазарот во Северна Америка. Customersе биде погодно за клиентите од Северна Америка да ги прегледаат и тестираат производите на лице место и да го скратат времето за испорака за да им обезбедат на клиентите попогодно искуство!

Помогнете да научите повеќе

 • CCEWOOL Изолационо влакно решение Предлог за дизајн со висока ефикасност за заштеда на енергија

  Гледај Повеќе
 • CCEWOOL Изолациски влакна Стабилен квалитет на производот

  Гледај Повеќе
 • Извонредни карактеристики на изолационите влакна CCEWOOL

  Гледај Повеќе
 • Испорака на изолациски влакна CCEWOOL

  Гледај Повеќе

Технички консалтинг