Ceебе од керамички влакна

Карактеристики:

Степен на температура: 1260℃ (2300℉), 1430(2600)

Cебето од керамички влакна од класична серија CCEWOOL® е произведено од класични серии со вртење на влакна со супер висока цврстина на истегнување и без органски врзива. Направен преку специјална технологија за цветни игли, го нуди овој производ со безбедни и стабилни, енергетски ефикасни својства. Во меѓувреме, достапни се различни спецификации и густини.


Стабилен квалитет на производот

Строга контрола на суровините

Контролирајте ја содржината на нечистотија, обезбедете ниско термичко собирање и подобрете ја отпорноста на топлина

01

1. Сопствена суровина база; професионална опрема за рударство; и построг избор на суровини.

 

2. Избраните суровини се ставаат во ротациона печка за целосно да се калцинираат на лице место, со што се намалува содржината на нечистотии и се подобрува чистотата.

 

3. Прво се тестираат влезните суровини, а потоа квалификуваните суровини се складираат во одредено складиште за да се обезбеди нивната чистота.

 

4. Контролата на содржината на нечистотии е важен чекор за да се обезбеди отпорност на топлина на керамичките влакна. Високата содржина на нечистотија може да предизвика згуснување на кристалните зрна и зголемување на линеарното собирање, што е клучна причина за влошување на перформансите на влакната и намалување на неговиот работен век.

 

5. Преку строга контрола на секој чекор, ја намаливме содржината на нечистотија во суровините на помалку од 1%. Blanебето од керамички влакна CCEWOOL е чисто бело, а стапката на негово намалување на топлината е помала од 2% при високи температури. Има стабилен квалитет и подолг работен век.

Контрола на производствениот процес

Намалете ја содржината на топчиња од згура, обезбедете ниска топлинска спроводливост и подобрете ги перформансите на топлинска изолација

04

1. Целосно автоматизираниот сериски систем целосно ја гарантира стабилноста на составот на суровините и ја подобрува точноста на односот на суровините.

 

2. Со увезена центрифуга со голема брзина, чија брзина достигнува до 11000r/min, стапката на формирање влакна станува поголема. Дебелината на керамичкото влакно CCEWOOL е униформа, а содржината на топката од згура е помала од 10%. Содржината на топката од згура е важен индекс што ја одредува топлинската спроводливост на влакната. Топлинската спроводливост на ќебињата од керамички влакна CCEWOOL е помала од 0,28w/mk во услови на висока температура од 1000 ° C, така што тие имаат одлични перформанси за топлинска изолација.

 

3. Кондензаторот рамномерно го шири памукот за да се обезбеди униформа густина на ќебињата од керамички влакна CCEWOOL.

 

4. Употребата на само-иновативниот двостран процес на удирање со цвеќиња во внатрешноста на иглата и секојдневната замена на иглата за удирање со игла, обезбедува рамномерна распределба на шаблонот за игла, што овозможува да се надмине цврстината на истегнување на ќебињата од керамички влакна CCEWOOL. 70Kpa и квалитетот на производот да стане постабилен.

 

5. Процесот на производство е основниот елемент за да се обезбеди стабилност на квалитетот на керамичките влакна. Интензивно го обработувавме секој чекор за да се осигураме дека ќебето од керамички влакна CCEWOOL има подобра топлинска изолација и е поефикасно во заштеда на енергија.

Контрола на квалитет

Обезбедете густина на маса и подобрете ги перформансите на топлинска изолација

05

1. Секоја пратка има посветен инспектор за квалитет и се дава извештај за тестирање пред заминувањето на производите од фабриката за да се обезбеди квалитетот на извозот на секоја пратка на CCEWOOL.

 

2. Се прифаќа инспекција од трета страна (како што се SGS, BV, итн.).

 

3. Производството е строго во согласност со сертификатот за систем за управување со квалитет ISO9000.

 

4. Производите се мерат пред пакување за да се осигура дека вистинската тежина на една ролна е поголема од теоретската тежина.

 

5. Надворешното пакување на секој картон е направено од пет слоја крафт хартија, а внатрешното пакување е пластична кеса, погодна за превоз на долги релации.

Извонредни карактеристики

002

Ниска волуменска тежина
Како еден вид материјал за обложување на печката, CCEWOOL Ceramic Bulk Fiber може да ја реализира малата тежина и високата ефикасност на печката за греење, во голема мера го намалува оптоварувањето на печките со челична конструкција и го продолжува работниот век на телото на печката.

 

Низок капацитет на топлина
Топлинскиот капацитет на CCEWOOL керамичките рефусни влакна е само 1/9 од оној на светло отпорни на топлина облоги и лесни глинени керамички тули, што во голема мера ја намалува потрошувачката на енергија за време на контролата на температурата на печката. Особено за печки со наизменично греење, ефектите за заштеда на енергија се значајни.

 

Ниска топлинска спроводливост
Топлинската спроводливост на керамичкото влакно CCEWOOL е пониска од 0,28w/mk во услови на висока температура од 1000 ° C, што доведува до извонредни ефекти на топлинска изолација.

 

Термохемиска стабилност
CCEWOOL керамичките рефусни влакна не создаваат структурен стрес дури и ако температурата нагло се менува. Тие не се олупат во услови на брзо студено и топло и можат да одолеат на виткање, извртување и механички вибрации. Затоа, во теорија, тие не подлежат на какви било ненадејни температурни промени.

 

Висока термичка чувствителност
Високата термичка чувствителност на облогата на керамички масивни влакна CCEWOOL ја прави посоодветна за автоматска контрола на индустриски печки.

 

Перформанси на звучна изолација
Керамичкото рефусно влакно CCEWOOL е широко користено во топлинска изолација и звучна изолација на градежни индустрии и индустриски печки со голема бучава за подобрување на квалитетот на работните и животните средини.

Помогнете да научите повеќе апликации

 • Металуршка индустрија

 • Челична индустрија

 • Петрохемиска индустрија

 • Енергетска индустрија

 • Керамичка и стаклена индустрија

 • Индустриска заштита од пожари

 • Комерцијална заштита од пожари

 • Воздухопловна

 • Садови/транспорт

 • Клиент од Австралија

  Insulationебе за изолација со растворливи влакна CCEWOOL
  Години за соработка: 5 години
  Големина на производот: 3660*610*50мм

  21-08-04
 • Полски клиент

  CCEWOOL изолација плоча од керамички влакна
  Години за соработка: 6 години
  Големина на производ: 1200*1000*30/40мм

  21-07-28
 • Бугарски клиент

  CCEWOOL компресирани растворливи влакна во најголем дел

  Години на соработка: 5 години

  21-07-21
 • Клиент на Гватемала

  Aluminumебе од керамички влакна од алуминиум силикатни CCEWOOL
  Години за соработка: 3 години
  Големина на производот: 5080/3810*610*38/50мм

  21-07-14
 • Британски клиент

  CCEFIRE мулитна огноотпорна тула
  Години за соработка: 5 години
  Големина на производот: 230*114*76мм

  21-07-07
 • Клиент на Гватемала

  Cебе од керамички влакна CCEWOOL
  Години за соработка : 3 години
  Големина на производот: 5080*610*20/25мм

  21-05-20
 • Клиент од Шпанија

  Cебе од керамички влакна CCEWOOL
  Години за соработка : 4 години
  Големина на производот: 7320*940/280*25мм

  21-04-28
 • Клиент од Перу

  Најголем дел од керамички влакна CCEWOOL
  Години за соработка : 1 година

  21-04-24

Технички консалтинг

Технички консалтинг