CCEFIRE® Огноотпорен кастинг

CCEFIRE® Огноотпорен кастинг

Огноотпорниот кастинг е необликуван огноотпорен материјал кој нема потреба од отпуштање и се карактеризира со флуидност по додавање вода. Измешано со жито, парични казни и врзивно средство во фиксна пропорција, огноотпорниот кастинг може да замени специјален облик на огноотпорен материјал. Огноотпорниот кастинг може да се користи директно без отпуштање, лесен за конструкција и има висока стапка на искористеност и висока јачина на дробење на студ. Овој производ има предности на висока густина, ниска стапка на порозност, добра јачина на топлина, висока огноотпорност и висока огноотпорност под оптоварување. Тој е силен во механичката отпорност на удирање, отпорност на удари и отпорност на корозија. Овој производ е широко користен во термичка опрема, печка за греење во металуршката индустрија, котли во индустријата за електрична енергија и печка во индустријата за градежни материјали.

CCEFIRE® Огноотпорен кастинг

Технички консалтинг

Помогнете да научите повеќе апликации

  • Металуршка индустрија

  • Челична индустрија

  • Петрохемиска индустрија

  • Енергетска индустрија

  • Керамичка и стаклена индустрија

  • Индустриска заштита од пожари

  • Комерцијална заштита од пожари

  • Воздухопловна

  • Садови/транспорт

Технички консалтинг