Серија DJM изолациона огнена тула

Карактеристики:

Мулитна изолациона тула е нов тип на огноотпорен материјал, кој може директно да контактира со оган, кој се карактеризира со висока отпорност на температура, мала тежина, ниска топлинска спроводливост, добар ефект на заштеда на енергија, специјално погодна за пукање на печка, топла висока печка, керамичка ролери, порцелан екстракција на печка, стаклен сад и разни електрични печки како постава. Тоа е идеален производ за енергетска ефикасност и долговечност. 


Стабилен квалитет на производот

Строга контрола на суровините

Контролирајте ја содржината на нечистотија, обезбедете ниско термичко собирање и подобрете ја отпорноста на топлина

32

Поседувајте голема база на руда, професионална опрема за рударство и построг избор на суровини.

 

Прво се тестираат влезните суровини, а потоа квалификуваните суровини се чуваат во одредено складиште за суровини за да се обезбеди нивната чистота.

 

Суровините на изолационите тули CCEFIRE имаат мала содржина на нечистотија со помалку од 1% оксиди, како што се железо и алкални метали. Затоа, CCEFIRE изолационите тули имаат висока огноотпорност, достигнувајќи 1760. Високата содржина на алуминиум го прави да одржува добри перформанси во атмосфера за намалување.

Контрола на производствениот процес

Намалете ја содржината на топчиња од згура, обезбедете ниска топлинска спроводливост и подобрете ги перформансите на топлинска изолација

33

1. Целосно автоматизираниот сериски систем целосно гарантира стабилност на составот на суровините и подобра точност во односот на суровините.

 

2. Со меѓународно напредни автоматски линии за производство на тунелски печки со висока температура, шатл-печки и ротациони печки, производствените процеси од суровини до готови производи се под автоматска компјутерска контрола, обезбедувајќи стабилен квалитет на производот.

 

3. Автоматизираните печки под стабилна контрола на температурата произведуваат CCEFIRE изолациони тули со топлинска спроводливост помала од 0,16w/mk во средина од 1000 ℃, и тие имаат одлични перформанси на топлинска изолација, помалку од 05% при трајна линеарна промена, стабилен квалитет и подолг работен век.

 

4. Точната големина на изгледот го забрзува поставувањето на тули, ја заштедува употребата на огноотпорен малтер, а исто така обезбедува цврстина и стабилност на workидањето и го продолжува животот на облогата на печката.

 

5. Може да се обработи во посебна форма, со цел да се намали бројот на тули и споеви.

Контрола на квалитет

Обезбедете густина на маса и подобрете ги перформансите на топлинска изолација

34

1. Секоја пратка има посветен инспектор за квалитет и се дава извештај за тестирање пред заминувањето на производите од фабриката за да се обезбеди квалитетот на извозот на секоја пратка на CCEFIRE.

 

2. Се прифаќа инспекција од трета страна (како што се SGS, BV, итн.).

 

3. Производството е строго во согласност со сертификатот за систем за управување со квалитет ASTM.

 

4. Надворешното пакување на секој картон е изработено од пет слоја крафт-хартија и надворешно пакување + палета, погодно за превоз на долги релации.

Извонредни карактеристики

35

Изолационите тули CCEFIRE имаат ниска топлинска спроводливост и добри ефекти на топлинска изолација.

 

Изолационите тули CCEFIRE имаат ниско термичко топење и поради нивната ниска топлинска спроводливост, тие акумулираат многу мала топлинска енергија, што доведува до нивните извонредни ефекти за заштеда на енергија при наизменични операции.

 

Тули за топлинска изолација CCCEFIRE имаат мала содржина на нечистотија, особено многу ниска содржина на железо и алкално -метални оксиди, така што имаат висока огноотпорност. Нивната висока содржина на алуминиум им овозможува да одржуваат добри перформанси во намалена атмосфера.

 

Тули за изолација CCEFIRE мулит имаат висока јачина на термичка компресија.

 

Тули за топлинска изолација CCEFIRE имаат точни димензии во изгледот, што може да ја забрза изградбата, да ја намали количината на огноотпорна глина што се користи и да ја обезбеди цврстината и стабилноста на theидањето, со што ќе го продолжи работниот век на облогата.

 

CCEFIRE мулитната тула за изолација може да се обработи во специјални форми за да се намали бројот на тули и споеви.

 

Врз основа на горенаведените предности, изолационите тули CCEFIRE и јажиња од влакна се користат во горниот дел од горната печка, телото и дното на печките, регенераторот на печките за топење стакло, керамичките печки за топење, поставата на системот за пукање на нафтени агли и поставата на керамички валчести печки, електрични порцелански печки за фиоки, стаклен сад и разни електрични печки.

Помогнете да научите повеќе апликации

 • Металуршка индустрија

 • Челична индустрија

 • Петрохемиска индустрија

 • Енергетска индустрија

 • Керамичка и стаклена индустрија

 • Индустриска заштита од пожари

 • Комерцијална заштита од пожари

 • Воздухопловна

 • Садови/транспорт

 • Клиент од Австралија

  Insulationебе за изолација со растворливи влакна CCEWOOL
  Години за соработка: 5 години
  Големина на производот: 3660*610*50мм

  21-08-04
 • Полски клиент

  CCEWOOL изолација плоча од керамички влакна
  Години за соработка: 6 години
  Големина на производ: 1200*1000*30/40мм

  21-07-28
 • Бугарски клиент

  CCEWOOL компресирани растворливи влакна во најголем дел

  Години на соработка: 5 години

  21-07-21
 • Клиент на Гватемала

  Aluminumебе од керамички влакна од алуминиум силикатни CCEWOOL
  Години за соработка: 3 години
  Големина на производот: 5080/3810*610*38/50мм

  21-07-14
 • Британски клиент

  CCEFIRE мулитна огноотпорна тула
  Години за соработка: 5 години
  Големина на производот: 230*114*76мм

  21-07-07
 • Клиент на Гватемала

  Cебе од керамички влакна CCEWOOL
  Години за соработка : 3 години
  Големина на производот: 5080*610*20/25мм

  21-05-20
 • Клиент од Шпанија

  Cебе од керамички влакна CCEWOOL
  Години за соработка : 4 години
  Големина на производот: 7320*940/280*25мм

  21-04-28
 • Клиент од Перу

  Најголем дел од керамички влакна CCEWOOL
  Години за соработка : 1 година

  21-04-24

Технички консалтинг

Технички консалтинг