Uебе со растворливи влакна

Карактеристики:

Степен на температура: 1200.

Blanебето со растворливи влакна во CCEWOOL® е изработено од силикатни влакна од алкална земја, кое е развиено од хемија на калциум, магнезиум, силикат за да обезбеди топлинска изолација. Поради тоа може да биде растворлив во телотоs течност, именувана е од био растворливи влакна. Ова специјално влакно е направено од мешавина од калциум, силика и магнезиум, што им дава на влакната способност да издржуваат континуирани температури до 1200.


Стабилен квалитет на производот

Строга контрола на суровините

Контролирајте ја содржината на нечистотија, обезбедете ниско термичко собирање и подобрете ја отпорноста на топлина

01

1. Сопствена база на суровини, опрема за автоматска серија, попрецизен сооднос на суровина.

 

2. Прво се тестираат влезните суровини, а квалификуваните суровини се чуваат во определен складиште за суровини за да се обезбеди нивната чистота.

 

3. Контролирањето на содржината на нечистотија во суровините е важен чекор за да се обезбеди отпорност на топлина на керамичките влакна. Високата содржина на нечистотија ќе предизвика згуснување на кристалните зрна и зголемување на линеарното собирање, што е важен фактор што се должи на влошување на перформансите на влакната и намалување на работниот век.

 

4. Преку строга контрола на секој чекор, ја намаливме содржината на нечистотија во суровините на помалку од 1%. Стапката на термичко собирање на ќебињата растворливи во влакна CCEWOOL е помала од 1,5% на 1000 ℃, и тие имаат стабилен квалитет и подолг работен век.

Контрола на производствениот процес

Намалете ја содржината на топчиња од згура, обезбедете ниска топлинска спроводливост и подобрете ги перформансите на топлинска изолација

04

1. blankебињата растворливи во влакна во CCEWOOL користат SiO2, MgO и CaO како главни компоненти, кои помагаат да се прошири опсегот на вискозност на формирање влакна, да се подобрат условите за формирање влакна и да се зголеми стапката на формирање на влакна и флексибилност на влакната.

 

2. Со увезена центрифуга со голема брзина, чија брзина достигнува до 11000r/min, стапката на формирање влакна станува поголема. Дебелината на растворливите влакна во CCEWOOL е униформа, а содржината на топката од згура е помала од 10%. Содржината на топката од згура е важен индекс што ја одредува топлинската спроводливост на влакната. Топлинската спроводливост на ќебињата растворливи во влакна CCEWOOL е помала од 0,2w/mk во средина со висока температура од 800 ° C, така што тие имаат одлични перформанси за топлинска изолација.

 

3. Кондензаторот рамномерно го шири памукот за да се обезбеди униформа густина на ќебињата растворливи во влакна CCEWOOL.

 

4. Употребата на само-иновативниот двостран процес на удирање со цвеќиња во внатрешноста на иглата и секојдневната замена на таблата за удирање со игли, обезбедува рамномерна распределба на шаблонот за игла, што овозможува да се надмине затегнувачката цврстина на ќебињата со растворливи влакна растворливи во CCEWOOL. 70Kpa и квалитетот на производот да стане постабилен.

Контрола на квалитет

Обезбедете густина на маса и подобрете ги перформансите на топлинска изолација

05

Секоја пратка има посветен инспектор за квалитет и се дава извештај за тестирање пред заминувањето на производите од фабриката за да се обезбеди квалитетот на извозот на секоја пратка на CCEWOOL.

 

Се прифаќа инспекција од трета страна (како што се SGS, BV, итн.).

 

Производството е строго во согласност со сертификатот за систем за управување со квалитет ISO9000.

 

Производите се мерат пред пакување за да се осигура дека вистинската тежина на една ролна е поголема од теоретската тежина.

 

Надворешното пакување на секој картон е направено од пет слоја крафт хартија, а внатрешното пакување е пластична кеса, погодна за превоз на долги релации.

Извонредни карактеристики

002

Ниска волуменска тежина

Како еден вид материјал за обложување на печката, CCEWOOL растворливи влакна ќебињата можат да ја сфатат малата тежина и високата ефикасност на печката за греење, во голема мера го намалуваат оптоварувањето на печките со челична конструкција и го продолжуваат работниот век на телото на печката.

 

Низок капацитет на топлина

Топлинскиот капацитет на CCEWOOL растворливи влакна ќебиња е само 1/9 од оној на лесни облоги отпорни на топлина и керамички тули од лесна глина, што во голема мера ја намалува потрошувачката на енергија за време на контролата на температурата на печката. Особено за печки со наизменично греење, ефектите за заштеда на енергија се значајни.

 

Ниска топлинска спроводливост

Топлинска спроводливост на CCEWOOL растворливи влакна ќебињата се пониски од 0,28w/mk во средина со висока температура од 1000°C, што доведува до извонредни ефекти на топлинска изолација.

 

Термохемиска стабилност

CCEWOOL растворливи влакна ќебињата не генерираат структурен стрес дури и ако температурата нагло се менува. Тие не се олупат во услови на брзо студено и топло и можат да одолеат на виткање, извртување и механички вибрации. Затоа, во теорија, тие не подлежат на какви било ненадејни температурни промени.

 

Отпорност на механички вибрации

Како материјал за запечатување и перница за гасови со висока температура, CCEWOOL растворливи влакна ќебињата се еластични (обновување на компресија) и отпорни на пропустливост на воздухот.

 

Перформанси против ерозија на воздухот

Отпорот на CCEWOOL растворливи влакна облогата на протокот на воздух со голема брзина се намалува со зголемувањето на работните температури и е широко користена во изолација на опрема за индустриска печка, како што се печки за гориво и оџаци.

 

Висока термичка чувствителност

Високата термичка чувствителност на CCEWOOL растворливи влакна ќебе поставата го прави посоодветен за автоматска контрола на индустриски печки.

 

Перформанси на звучна изолација

CCEWOOL растворливи влакна ќебиња се широко користени во топлинска изолација и звучна изолација на градежни индустрии и индустриски печки со голема бучава за да се подобри квалитетот на работните и животните средини.

Помогнете да научите повеќе апликации

 • Металуршка индустрија

 • Челична индустрија

 • Петрохемиска индустрија

 • Енергетска индустрија

 • Керамичка и стаклена индустрија

 • Индустриска заштита од пожари

 • Комерцијална заштита од пожари

 • Воздухопловна

 • Садови/транспорт

 • Клиент од Австралија

  Insulationебе за изолација со растворливи влакна CCEWOOL
  Години за соработка: 5 години
  Големина на производот: 3660*610*50мм

  21-08-04
 • Полски клиент

  CCEWOOL изолација плоча од керамички влакна
  Години за соработка: 6 години
  Големина на производ: 1200*1000*30/40мм

  21-07-28
 • Бугарски клиент

  CCEWOOL компресирани растворливи влакна во најголем дел

  Години на соработка: 5 години

  21-07-21
 • Клиент на Гватемала

  Aluminumебе од керамички влакна од алуминиум силикатни CCEWOOL
  Години за соработка: 3 години
  Големина на производот: 5080/3810*610*38/50мм

  21-07-14
 • Британски клиент

  CCEFIRE мулитна огноотпорна тула
  Години за соработка: 5 години
  Големина на производот: 230*114*76мм

  21-07-07
 • Клиент на Гватемала

  Cебе од керамички влакна CCEWOOL
  Години за соработка : 3 години
  Големина на производот: 5080*610*20/25мм

  21-05-20
 • Клиент од Шпанија

  Cебе од керамички влакна CCEWOOL
  Години за соработка : 4 години
  Големина на производот: 7320*940/280*25мм

  21-04-28
 • Клиент од Перу

  Најголем дел од керамички влакна CCEWOOL
  Години за соработка : 1 година

  21-04-24

Технички консалтинг

Технички консалтинг